Партнер рубрики Події

Інтернет: добро чи зло для тернопільських дітей?

Інтернет: добро чи зло для тернопільських дітей?
Інтернет сам по собі не є ані добром, ані злом. Про це говорять психологи у різноманітних дослідженнях. Проблема в тому, що люди наділяють Всесвітню мережу якимось смислом, надають їй або позитивні, або негативні якості.

Фахівці схиляються до думки, що Інтернет – це інструмент, знаряддя праці реального світу. Хоча кожен користується ним по-своєму – або на благо, або на шкоду собі.

Як не крути, а сучасні діти нині дуже «продвинуті» користувачі  Павутини. Дехто шукає інформацію для саморозвитку, а хтось, на жаль, стає «жертвою» ігровою залежності, «заручником» розважальних та еротичних сайтів.

-         Мій п’ятнадцятирічний син просто не відходить від комп’ютера, - бідкається Ольга Терещенко. – Як прийде зі школи, одразу йде грати в ігри. У нього там якісь «плани», «турніри», «бойові завдання». У наступному році школу  має закінчувати, а про навчання він, судячи х оцінок, не дуже дбає.

Відео дня
> За розповіддю жінки, вони з чоловіком всіляко намагаються «перевиховати» підлітка. Проте заборони сидіти за комп’ютером діють не довго. А якщо вдома батьки забороняють грати, хлопець іде до друзів, каже мама.

-         Я вже думала взагалі відключити Інтернет, - говорить вона. – Але мені по роботі також доводиться часто шукати інформацію. Хоча, якщо так і далі триватиме, доведеться приймати кардинальне рішення, інакше випускні іспити він просто «завалить».

На відміну від Пані Ольги, дванадцятирічний школяр Максим Соловей нічого поганого в Інтернеті не бачить. Хоча хлопець каже, що надмірна інтернетоманія дуже шкодить.

Для Максима Інтернет, скоріш, - можливість дізнатися багато цікавих речей. Так, наприклад, в онлайн-бібліотеці учень знаходить необхідні матеріали для підготовки до уроків. Також він часто шукає програми для комп’ютеру.

-         Я вже освоїв Photoshop, навчився за допомогою спеціальних програм створювати відеоролики, - говорить він. – Також пробую перевстановлювати операційну систему Wihdows. В основному необхідну інформацію знаходжу саме в Мережі. А щоб краще освоїти навики програміста, відвідую гурток із програмування.

Продовжуючи, семикласник розповів, що дисципліна інформатика буде в шкільній програмі лише через два роки. Однак до цього часу він планує добре освоїти її ази, та, можливо, продовжити навчання за кордоном. Максим дуже мріє поїхати у Великобританію.

На запитання, чи є школяр прибічником різних соціальних мереж, він відповів, що зареєстрований  у них. Хоча користується ними не для спілкування, а скоріш, для того, аби мати можливість зареєструватися на інших сайтах.

-         Для мене особисте спілкування набагато цікавіше, - наголошує він. – Ніщо не замінить живої розмови  й дружньої посмішки. Багато прихильників Контакту, наприклад, люблять викладати купу фоток, або пересилати фотографії у приватних повідомленнях іншим користувачам. Але насправді якість фотографії, яку ми пересилаємо через Контакт, в тисячу-дві тисячі разів гірша, ніж насправді сама світлина.

У комп’ютерні ігри юнак взагалі не грає. Адже на них, каже, немає ні часу, ні бажання. Окрім навчання в школі та відвідування гуртку з програмування, Максим уже декілька років займається бальними танцями. Кілька разів на тиждень він ходить на репетиції, часто із колективом їздить на змагання та бере участь у різноманітних концертах.

Для мене на першому місці – мої захоплення, - акцентує він. – Окрім того, так я більше спілкуюся зі своїми друзями. Інтернет є знаряддям праці й не більше. Тому сказати, що він поганий, я не можу, оскільки мені він допомагає розвиватися.

 

Наталія БУРЛАКУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Не знаю, як ми без Інтернету були б?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up