Партнер рубрики Події

"Кікімори" для бійців плетуть і дорослі, і діти

"Кікімори" для бійців плетуть і дорослі, і діти
У храмі Перенесення мощей Св. Миколая, що на "Дружбі", двічі на тиждень плетуть "кікімори" для бійців. Допомогти армії приходить навіть дітвора. Долучитись до доброї справи запрошують усіх бажаючих у середу, 29 липня.

- Ми збираємось двічі на тиждень, - каже Роман Мазур. - Найбільшу ініціативу проявили ультрас тернопільської "Ниви". Ще приходить декілька інших чоловік і діти. Зазвичай збирається 10-15 чоловік. В нас тут є 14-річний Вадим, який з нами вже дуже давно. 

Хлопчик прийшов допомагати українській армії ще у березні. Спочатку він робив сухпайки, пізніше плів маскувальні сітки. Зараз разом зі всіма плете "кікімори".

Previous Next

Відео дня

- Прийшов сюди, бо хочу допомогти українській армії, - каже Вадим. - Мені тут подобається і колектив веселий. 

За словами Романа Мазура, долучитись до плетіння "кікімор" можуть усі бажаючі. Окрім того бажаючі можуть плести їх вдома.

- Ми можемо давати костюми додому, - каже Роман. - Хто не вміє плести "кікімори", то може прийти сюди, у храм, і навчитись. Це нескладно. Нам потрібно по-більше людей. На виготовлення одної "кікімори" йде до трьох днів. Потрібно виготовляти матеріал, розпорювати мішки. Тому чим більше людей - тим швидше плететься. 

Костюми для обплетення шили у цеху Ірини Жигунової. Як розповів хлопець, швачки пошили 55 костюмів. 

- Ми надали їм тканину і оплатили роботу швачок, - каже Роман. - Тепер потрібні "робочі руки", щоб їх обплести. Робота може затягнутись до жовтня, але це залежить від того скільки буде людей. 

Довідка

Адреса храму Перенесення мощей Св. Миколая - масив "Дружба", вул. Миру, біля ресторану ,, День-Ніч''. Телефон для довідок - 096-805-39-51 (Роман). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up