Партнер рубрики Події

Мешканцям Руської,18 набридли недоїдки під будинком і блохи у підвалі

Мешканцям Руської,18 набридли недоїдки під будинком і блохи у підвалі
Мешканці будинку на Руській,18 обурені зверненням свого сусіда у газети та різні інстанції через ситуацію із котами у підвалі. Люди кажуть, що люблять тварин, і чимало з них тримають їх вдома. А їхнє проживання у підвалі та підгодовування мешканців з кількох сусідніх будинків, дістало.


Мовляв, кішки стали причинами бруду, смороду від купи залишених недоїдків під
будинком. Висловити свою позицію на зустріч із кореспондентом 29.08. прийшло двоє представників жеку та двоє мешканців четвертого під’їзду, у якому власне і були «ув’язнені» тварини. Про ситуацію ми писали у статті «На Руській «замурували» котів» у №35.
Мешканець першого під’їзду - Володимир Вонсович поскаржився у редакцію на жек, що поставив на вікна грати, не вигнавши звідти тварин. Таким чином, залишивши їх на кілька днів «у в’язниці». Після звернення у редакцію та у міліцію – грати звідти зняли, хоч чоловік просив тільки зробити отвір для виходу тварин.


- Я на другому поверсі живу, у мене двоє дітей – одного та восьми років, - каже мешканець Сергій (прізвище просив не вказувати – прим. ред.). – Я проти котів нічого не маю. Я люблю тварин. Але коти живуть у підвалі, а люди зі всього району несуть і кістки, і інші недоїдки – сири, сметани.. За цілий день назбирується така маса продуктів – що з’являються мухи, смердить. Тварини це не з’їдають – фізично це зробити нереально. Все псується.

Якось, за словами Сергія, у підвалі здохла кішка. А доступу до підвалу нема. Два місяці був таких запах, що забивало памороки. Окрім котів, проблему створюють і собаки – ті також збігаються звідусіль доїсти знесені недоїдки під будинок.

- Син ввечері не може біля будинку пройти, бо дорогу перегороджують собаки, - скаржиться чоловік, – То як я маю реагувати? Якщо таке питання стоїть, то хай Вонсович витягне котів. Тому що решітки ми будемо ставити у будь-якому випадку.

Також залишені незакритими вікна до підвалу, стають небезпечними для життя мешканців. Окрім антисанітарії, незакриті підвальні вікна можуть призвести до пожежі, кажуть мешканці будинку.
- Тут у сусідньому будинку уже таке було – горіло, - каже Євгенія Мягкова. – Хтось кинув недопалок. Тож, зважаючи на небезпеку і тварин, ми і попросили жек заґратувати вікна. І хочу наголосити – я також люблю тварин. Але коли заходиш у підвал – а там блохи по пояс стрибають, то мені це також не подобається.

Витягнути котів з підвалу, за словами мешканців, може сам пан Вонсович. Бо, як кажуть мешканці, сам він туди їх і заселив повторно. Такої ж думки притримуються і у жеку.

- Я запитувала у мешканця, котрий, за словами сусідів, є власником того приміщення, де сидять коти, - каже майстер дільниці ГТОВ «Мрія» Раїса Куш. – Він заперечує, що є власником. Тож у нас нема інформації щодо того, чий це підвал. У зайти просто так у чужу власність ми не маємо права.

Відео дня


Відтак, проблема залишається відкритою. Тому мешканці у свою чергу спробують ще раз зібратись, аби вияснити, хто ж власником «кімнатки для котиків». А керівник жеку
розпорядився дати припис мешканцеві, котрий захарастив підвал, дати йому час прибрати – якщо ні, тоді - протокол на адмінкомісію. Таким чином люди сподіваються раз і назавжди вирішити проблему.
 

В управлінні ЖКГ міськради щодо цієї ситуації кажуть - підгодовувати бродячих тварин можна і навіть треба,але якщо це спричиняє дискомфорт для жителів міста, любителі бездомних тварин мають брати це до уваги.

Адже "їдальня" біля під'їзду для бездомних собак і кішок є грубим порушенням норм і правил у сфері благоустрою нашого міста (стаття 152 Кодексу України про адміністративні порушення). І розуміти цю статтю слід буквально, адже вона спрямована не проти тварин, а проти антисанітарії,  що їх супроводжує.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • на та

    Люди-це такі противні тварини,яким все заважає,коти,собаки,сусіди,машини,діти на качелях,пияки під під"їздом,сміттєві баки,високі дерева і т.д.і т.п,А гуртом і батька легше бити,накинулися на сусіда,а за що?він ж не сцить під під"їздом,а просто допомагає нашим меншим браттям,добру справу людина робить,подивіться ,скільки ненавивсті довкола,а ви це примножуєте!
  • 1111

    на Бережанській 3. такий самий жах твориться, сусідка годує 15 котів у нашому дворі та ще й декількох здоровенних собак, кругом блохи (у підвалах, у під'їздах), у дитячій пісочниці котячий туалет... Зробити з цим мешканці нічого не можуть, ЖЕК чомусь також. От як з цим боротись???
  • ь

    ЖЕК цей гімно одне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up