Партнер рубрики Події

Парк здоров'я за мільйон хочуть зробити на "Дружбі"

Парк здоров'я за мільйон хочуть зробити на "Дружбі"
Вже найближчим часом у Тернополі почнуть облаштовувати Парк здоров'я. Тут найперше планують прибрати територію, а потім візьмуться за вирізку самосівів і облаштування алей, велодоріжки, дитячий та спортивний майданчики.

Нагадаємо, Парк здоров'я буде розміщений на території 9 га у парку "Загребелля" поблизу міської лікарні № 3.
Загалом на перший етап робіт у парку передбачили 1 млн грн. Проект парку представив під час прес-конференції 30 березня заступник начальника міського управління ЖКГ з питань благоустрою Олег Соколовський. Перші роботи триватимуть два-три місяці. 
- Парк здоров'я поєднає декілька напрямків - тут зможуть відпочивати хворі, які лікуються в третій лікарні, - каже він. - А також люди, які проживають на "Дружбі" зі сторони вул. Бережанської. Адже в парку будуть і доріжки, і зони відпочинку.

Спершу у парку треба буде зрізати самосів, а тоді приступити до робіт, продовжує пан Соколовський. Їх проводитиме ПП "Кульба", з ким зараз ведуть переговори. Саме цей забудовник ремонтує сходи на вул. Острозького, відремонтував постамент пам'ятника Шевченка та зараз проводить роботи біля пам'ятника Франку. Роботи в нього дуже якісні, відзначає Олег Соколовський. 

- У будь-якому парку європейського виду, якщо ви стоїте на одній стороні, ви маєте бачити, що є на другій. Якщо все кругом заховано – це ліс, - каже він. - Тому треба зрізати весь самосів, який не дає можливості проходити по парку. У цьому парку буде дитмайданчик площею 250 м. кв., спортмайданчик площею 150 м. кв.  А При вході в парк - дерев'яна арка і будівля, де продаватимуть морозиво та водичку. Центральна алея Парку здоров'я – досить велика, вкрита бруківкою, її площа - 742 м. кв. А також тут будуть маленькі доріжки по боках. 

Відео дня
blockquote>

- Цікаво, що  у парку на схилі буде оглядовий майданчик і там буде збудована пергола – навіс. Вона буде прозора, тут можна буде заховатися від сонця та відпочити, - продовжує Олег Соколовський. - Також у парку буде дуже багато лавочок. А паралельно центральній алеї - велодоріжка, яка займає 241 м. кв. Це - потужна велодоріжка. Тут я думаю, буде де розвернутися і покататися. Наше завдання - не змінити парк, а його підсилити. З часом там передбачене ще й освітлення. 
Вже в п’ятницю, 3 квітня у парку "Загребелля" проведуть толоку, адже там дуже багато сміття. Прибирати відгукнулися студенти, школярі, екологічний полк Українського козацтва, а також можуть приходити мешканці будинків із сусідніх вулиць.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Микола Унгурян

    благоустрій парку звісно що потрібен, але знаючи повадки влади то швидше за все буде дерибан парку
  • Анонім

    знов макарони вішають.  я не здивуюсь, якщо там ще кілька будинків ще зведуть. так, між іншим. а та будка, в якій нібито морозиво мають продавати, певно буде кількаповерховим генделиком. а що? треба ж десь відпочивати
  • Анонім

    Гарно продумали.З 9 гектарів 2-3 можна потягнути(хто ж їх буде міряти ) ,віддати забудівнику на 2- 3 будинки собі  ,з нього мільйон взяти для парку це не гроші  ,зробить ,і всім добре ,тут головне людей від уваги відволікти .Будували на вокзалі ,треж якось відволікти людей ,полізли ялинки рубати ,вся увага тепер на парку ,шоб з парку увагу зняти ,давай на якусь іншу подію переключити людей ,і так по кругу.
  • Анонім

    вже один парк робили нижче 11школи - тепер там гаражі ,ще там зробіть то будуть будинки .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up