Партнер рубрики Події

Ще і кіт не женився !!! або Акелла схибив

  • Анонім
Ще і кіт не женився !!! або Акелла схибив
Про стан готовності дитячого садочка №4, що на вулиці Київська 3, до його відкриття 1 вересня 2015 року.

Прочитала цікавий допис читача «Про дитячі садочки» від 18 серпня 2015 ( пряме посилання: https://te.20minut.ua/Podii/pro-dityachi-sadochki-10457920.html ) і коментар до нього начальника міського управління освіти Ольги Похиляк. Та й зайшла подивитися на той обіцяний владою ДНЗ№4. Короткий опис моєї «екскурсії» та ексклюзивні світлини надаю нижче.
Садочок №4 неможливо знайти – засекречений об'єкт. На приміщенні немає вивіски що тут садочок – виявляється в керівництва містом садочок є – а в нас з вами його немає.
До самого приміщення садочка неможливо зайти! – немає садочок вхідних дверей ні сходів – лізьте батьки з дітьми через вікна до садочку – ми вас чекаємо. Приємно, що добрі люди підказали куди шукати і як зайти (пробралась через приміщення станції юних техніків, в приміщенні якої і знаходиться тепер наш з вами любимий садок).
Добралась, і тут мене очікувало дуже-дуже гірке розчарування, а для вас тернополяни, - сумні новини – садочок №4 не готовий прийняти діток 1 вересня 2015 року. Запевняння влади? міста про даний садочок – цілковитий обман та піар хід. Дивіться і судіть самі.
Розкорочені, обдерті стіни та стелі в ужасному стані, в деяких місцях мокрі та вкриті цвіллю (страшна біда), яку треба обов'язково здирати та виводити, щоб дітки нею не дихали та хронічно не хворіли.
Зі стін та із стелі стирчать різні дроти – ще немає жодного світильника, лямпочки чи вимикача. В одному місці прямо посеред проходу! із-під землі «росте» ціле електричне дерево із жмуту проводки, а на стіні - висить цілий монстр-павук з такої самої проводки на пів-коридору, ну ні проїхати, ні пройти.
Не встановлена жодна сантехніка – відсутні умивальники та унітази. А головне ще труб для підведення води та каналізації немає.
Підлога – зрозуміло що нема. Ні кафельної плитки в туалетах, ні паркету, ні ламінату чи якогось лінолеуму в групах – просто бетон. Жодних дверей всередині садочка я також не замітила.
Знайшла «прорив» в спробах відкрити садочок – одне приміщення перегороджено свіжовимурованою стіною і туди ж нагромаджено електричні плити. То певне колись, в далекому майбутньому, там буде кухня.
А ще треба не тільки ремонт зробити капітальний, а ще ж треба садочок обладнати, обставити меблями. А надворі!? – ще жодних сучасних обладнаних дитячих майданчиків (4 групи – 4 дитячих майданчики, правильно?). Паркану чи сітки, щоб відгородити територію садочку для безпеки діток – немає.
Виходячи з побаченого, роблю висновок – ще треба купу часу, зусиль, здоров'я, нервів, а головне грошей, щоб садочок №4 запрацював.
300 тис. грн. кажете виділили на два садочки? Ну то де ті гроші? Вистачило на одну стіну в одному садочку? А де решта грошей? І взагалі, звідки такий сміхотворний кошторис – мер міста на калькуляторі сам «прикидав» той кошторис, чи йому помагав хтось ділити? Щось він крупно змилився – в тій сумі явно не вистачає нулика.
Шановні тернополяни, читачі «20 хвилин», - знаючи Вашу небайдужість, чекаю на ваші коментарі до мого допису. Всім доброго здоров'я та хорошого настрою.
p.s. До речі: 27 серпня 2015 року о 20.00 год. – прямий ефір на TV4 з участю пана Надала, тема «про дороги». Я думаю батьки діток, записаних в садочки №3, №4, могли б запитати в цього пана не тільки «про дороги», а про те, що їм болить.

































Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Анонім

    Як так можна, що Ви зробили з станцією Юних техніків, мій син ходив туди на гурток Авіамоделювання. Я розумію, що садки потрібні в місті... але що робити дітям підліткового віку??? Сидіти в компютерах та планшетах??? Так ми розвиваємо майбутню молодь? Якщо планували садок, то чому не запропонували альтернативу Станції Юних техніків??? Потрібно обєднуватись та не допустити закрити заклад такого рівня!!!!!!!
  • Анонім

    Постало ключове питання : Тернопільська «Станція юних техніків» стане дитячим садком?  

        http://tgn.in.ua/2015/03/02/ternopilska-stantsiya-yunyh-tehnikiv-stane-dytyachym-sadkom/

        Декілька цитат, на які далеко не всі звернули увагу:

    - "Виселяємо всіх орендарів, у зв’язку із доповненнями, прийнятими до закону «Про позашкільну освіту», і звільненої площі нам буде достатньо для того, аби розташувати тут п’ять груп, – говорить вона. – Ми вивчали можливість окремого водо – і тепловідведення, і наразі маємо позитивний результат. Одну групу «Станції юних техніків» ми можемо переселити в праве крило, у приміщення, яке нині перебуває в оренді.



    Пані Сауляк наполягає, що інтереси вихованців СЮТ не постраждають. Адже їх ніхто тіснити не буде."



       Тепер, як виявилось і це абсолютна неправда.  Хто з батьків водить дітей  на СЮТ, бачили, знають що то саме так.

       Що до звільнених орендарями приміщень. Їх менше, ніж забрали під реконструкцію!

       І на останнє. Санітарні норми не дозволяють  розміщення дошкільного і позашкільного закладу на одній території.

  • Анонім

    Ще тоді, коментуючи статтю про закриття , казали що все неправда. Та виявилося правдою.

         А дійсно, чому під час активноі роботи ( всієї авіамодельноі - безпілотники,  автомодельної - наземні радіокеровані платформи для розмінування та іншої техніки ) Української технічної творчості в допомозі нашим бійцям стала потреба зашкодити саме цьому закладу?!

        Тому й дивною виглядає позиція пані Похиляк закрити заклад, який в сьогоднішніх умовах може бути корисним для України.
  • Анонім

    Далі : Ольга Похиляк хоче закрити заклад, який може допомогти у війні з Росією  (  http://www.t-weekly.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=12561:2015-01-21-09-31-41&catid=22:2012-02-26-16-47-30&Itemid=25  )

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up