Партнер рубрики Події

«Тернопільводоканал» назвав цікаві дані

«Тернопільводоканал» назвав цікаві дані
Зустріч з частиною новообраних депутатів від різних фракцій водоканалівці провели 27 листопада в форматі круглого столу. Цю ініціативу проявило саме комунальне підприємство аби депутати розуміли і ситуацію і орієнтувались в роботі водоканалу.

Кожен відділ підприємства підготував презентацію по свому напрямку і розповіли не лише про сьогодення, успіхи й перспективи, а й в графіках показали останнє дисятиліття, озвучили проблеми та загрози. Окремі дані, переконані, будуть цікаві й читачам.

Отож:

  • "Тернопільводоканал" обслуговує не лише Тернопіль, а й 13 довколишніх сіл.

    <

    Відео дня
    /li>
  • Протяжність водопровідної мережі водоканалу – 346,6 кілометрів, а протяжність каналізаційної мережі – 280,6 кілометра.

  • Тернополяни п'ють воду з артезіанських свердловин. Загалом їх 30. Це один з кращих показників по державі (в розрахунку на кількість споживачів). Поверхневих вод ми не споживаєм.

  • Добові обсяги очищення каналізаційних стоків – 47 тисяч метрів кубічних.

  • Аварійність на мережах: 2009 рік – 555 випадків, 2014 рік – 287 випадків.

  • Прочищення заторів на мережах гідромашиною: 2009 рік – 43 645 випадків, 2014 рік – 30 120 випадків. Кожного року близько 3 тисяч заторів усувають вручну.

  • Середньомісячне розрахункове споживання води, на одну особу в місяць: згідно з лічильниками – близько 2,5 кубів; згідно з нормами (в будинках без будинкового лічильника і квартирного лічильника) – більше 6 кубів; в будинках з будинковим лічильником (без квартирного лічильника) – більше 8 кубів. Тернополяни, встановлюйте лічильники!

  • Кількість споживачів з лічильниками в квартирі – 95%.

  • Середня втрата води по будинках – 12 – 15% (вираховують на основі порівняння даних з загальнобудинкового лічильника та загальних даних квартирних лічильників).

  • Середня втрата води по місту – 32%.

Останні два пункти показують доволі шокуючі дані, то ж тут зупинимось детальніше. Щодо 12-15 % в будинку, Петро Ландяк (який був присутній на круглому столі, а також очолює асоціацію споживачів комунальних послуг) пояснив, що дані не достовірні. Вирахувати точну втрату не можливо, бо ж комунальники порівнюють показники з будинкового лічильника та показники квартирних лічильників. Якщо перші дані отримують другого числа кожного місяця, то дані по лічильниках – в різні дні і не від усіх. Самі ж водоканалівці пояснили чим зумовлена втрата. Ото ж причини: неякісні внутрібудинкові мережі, можливі похибки водолічильників, недобросовісні споживачі які впливають на роботу пристроїв.

Щодо 32% втрати по місту (а її визначають порівнюючи дані лічильників на свердловинах та дані споживання), то цей показник один з кращих в Україні. Загальнодержавна втрата – 45 %. Пояснюють такі величезні обсягами тим, що найбільше "з'їдають" технологічні процеси. Приміром багато води, яка потрапляє на станцію знезалізнення, споживачам не йде, бо ж містить осод і т.п.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мирослав Копак

    Підозріла інформація для споживачів! Чому тариф на водовідведення вищий, ніж за водопостачання? Стоки на відміну від води течуть у каналізацію самотеком. Для них не потрібно витрачати стільки електроенергії, як для водопостачання. Крім цього, стоки - це сировина  для виробництва біогазу, котрий є пальним для  автотракторної техніки, виробництва електроенергії, опалення та приготування їжї. Виходить, що за стоки водоканал повинен нам постачальникам - споживачам доплачувати, а не ми їм. Бо виходить, що для нас куб  водовідведення дорожчий, ніж уже європейський куб газу.
  • Анонім

    Цікава  це організація ТернопільводоканалІзація.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up