Партнер рубрики Події

Тернополяни відвезли допомогу під Лисичанськ

Тернополяни відвезли допомогу під Лисичанськ
Бійцям 24 мотострілкової бригади передали продовольство, медикаменти, спорядження, які вдалося зібрати завдяки небайдужим тернополянам.

В зону АТО, а саме в Сіверськ під Лисичанськом, їздили представники Самооборони Майдану Тернопільщини. повернулася із зони АТО після доставки допомоги зібраної в Тернополі та області. 

Вони доставили допомогу 24-ій бригаді, оскільки у її лавах служить багато мешканців Тернопільщини. Надалі допомогу збиратимуть і передаватимуть в першу чергу тим формуванням, які є на передовій, незалежно від територіальної прив’язки її бійців.

За словами активістів, до даної території волонтери рідко возять передачі, оскільки туди важко потрапити. Допомагали в експедиції активісти з Харкова, які привезли бійцям сучасний український аналог «Celox» кровоспинний препарат - «Gemma».

Відео дня

- Околиці Лисичанська на час поїздки були фактично біля безпосереднього місця бойових дій, що відразу видно: спалені будівлі, техніка, стовпи диму над містом. Дорога тут небезпечна, узбіччя заміновані. Наприклад, ми їхали по дорозі, на якій 2 дні до того підірвався БТР, - розповідає представник Самооборони Руслан Тицький.

Також бійцям з Тернополя довезли і адресні передачі з дому.

- Хлопці раділи адресним передачам, бо це були перші передачі з дому для них. Взагалі, дуже помітно, що підтримка від волонтерів, та допомога, яку для них збирають всім містом, сильно підіймає бойовий дух, особливо дитячі листи, - говорить самооборонець Володимир Гульоватий.

В 24-ої бригади сьогодні залишаються потреби у шоломах, взутті, формі, бронежилетах, розгрузках, цигарках та навіть у воді.

- Я особисто зустрів там багато своїх знайомих, з якими стикався в громадській роботі на заходах організації «МНК». Це ще раз дає зрозуміти, що війна є, і не лише на сході – війна в Україні. І обов’язок кожного українця – брати в ній участь, хто як може. Хтось ризикує життям під кулями, а хтось волонтер, який допомагає в тилу, - зазначає комендант обласної Самооборони Іван Ковалик.

Довідка
Збір допомоги для бійців на сході продовжують. Усім, хто готовий допомогти чи попрацювати волонтером, слід звертатися в штаб Самооборони Майдану Тернопільщини: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 1; тел. 068-705-88-04.

Також у Тернополі створили єдиний логістичний центр збору допомоги для Сходу. Він розташований на складі №4 гуртовні "Галант", що на вул.Збаразька,16.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • TestMan

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up