Як у міській раді відреагували на петицію щодо безпритульних собак

Як у міській раді відреагували на петицію щодо безпритульних собак

Тернополянка Ніна Пуш звернулась з петицією про те, що агресивних безпритульних собак потрібно прибрати з вулиць міста. Вона розповіла про дві великі зграї на вулицях Громницького та Кривоноса, де є дві школи та чотири дитсадки. У міській раді ж відповіли, що собаки на цій території стерилізовані.

 

"Повідомляємо, що відповідно до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" регулювання чисельності безпритульних тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини здійснюється методом біостерилізації, або біологічно обґрунтованими методами, а в разі неможливості їх застосування – методами евтаназії, йдеться у відповіді міськради. Роботи з регулювання чисельності безпритульних тварин у місті, виконує ТзОВ "Зооцентр" (м. Тернопіль, вул. Живова, 19, офіс 21 тел. 40-07-43), яке відповідно до звернення, виїжджає на місце та здійснює необхідну роботу.
Спеціальний автомобіль оснащений переносними клітками для транспортування виловлених тварин, шпріцметом і іншим медичним обладнанням. Спільно з ветеринарними працівниками проводиться стерилізація, вакцинація тварин від сказу, оброблення протиблошиними та протиглисними препаратами.
Одночасно зазначаємо, що у с. Дичків Тернопільського району функціонує Центр стерилізації та тимчасового утримання безпритульних тварин, де періодично перебуває біля 60 безпритульних собак.
Додатково інформуємо, що ТзОВ "Зооцентр" спільно з громадською організацією, яка здійснює діяльність в сфері захисту тварин, активно проводять інформаційно - роз’яснювальну роботу серед населення щодо можливого прилаштування безпритульних тварин.
З метою виконання піднятого питання повідомляємо, що вищевказана організація виїжджала на зазначену територію, однак наявні тварини виявились стерилізованими, тому повторно буде здійснено виїзд для виконання необхідної роботи".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Олена Федорків

    Шановна редакція "цих" новин, що ви маєте на увазі під словами "біологічна" стерилізація і чи ви учґсвідомлюєте, що це таке??? Перш, ніж писати такі нісенітниці, необхідно як мінімум поспілкуватись із лікарем ветеринарної медицини ТОВ Зооцентр, якою я являюсь!!! Кастрації і саме кастрації, а не стерилізації (Google вам в поміч) здійснюють шляхом видалення сім'яників у самців, а у самок проводиться оваріогістеректомія. Прошу прийняти до уваги та виправити!
  • Анонім

    Бродячих псів буде все більше і більше. Ні в одній державі світу програми стерилізацій бродячих тварин бажаного результату не принесли. І від зубів вони теж не захищають. Утримувати в притулку треба макс. 10 днів. Не знайшовся господар, або бажаючий адоптувати, або спонсор подальшого перебування - усипляння. Те, що тварин зараз назад на вулиці відправляють, просто почепивши бірки - повний ідіотизм.  

    Але ці програми дозволяють пиляти бюджетні кошти, зручно прикриваючись щирими воланнями недалеких "зоозахисників". Тому змін не буде.
  • Анонім

    Бродячих псів необхідно тотально знищувати, а не яйця рвати і викидати назад на смітники.
  • Анонім

    А ось і "захисниця тварин" підтягнулася з рожевими сопельками. За звичкою все валиться в одну кучу: собаки, котики (до чого тут котики?), гріхи "тупих овець"... Очевидно, що таких безмізких курок ніколи не кусали бродячі пси, не обгавкували їх дітей (у таких рідко бувають діти), не гналися за велосипедом. Однак повірте, що якби чисельність собацюр виросла б до певного критичного рівня, то "курки-захисниці" швидко б заткнулись. Той, хто підтримує їх точку зору, пропагує негуманність знищення бродячих собак, насправді потакає злу і виступає за порвані дитячі обличчя і горла, загризених безхатьків, розповсюдженя сказу, лишаю та інших хворіб, знищення лісових тварин і тих же котиків. Мені байдуже, де ці пси жили і хто там їх зачав чи викинув на вулицю (хоча за це теж потрібно карати, звісно). Вони небезпечні і повинні бути знищені. Це робилося впродовж сотень років у містах і не зрозуміло, чому я, сплачуючи немаленькі податки, повинен робити за міську владу її базову роботу! Нафіг такий мер і міська рада тоді, що з тих фонтанчиків, якщо твою дитину банально можуть зжерти на вулиці!

    Анонім reply Анонім

    Занадто суб"єктивно ви пишете. Завдати травм у цьому світі може будь-хто, багато випадків є коли і домашні тварини можуть покусати. Викладати фото з невідомим походженням, як мінімум не коректно. Я кожного дня бачу на вулицях міста безпритульних собак і ніколи ніхто на мене не гарчав і не кусав. Часто вони самі бояться та тримаються осторонь. Треба пропагувати та знаходити гуманні методи контролю за чисельністю тварин. У Європі вже давно існують такі програми, люди навіть можуть вигулювати собак з притулків. Той хто прагне насилля, не заслуговує ні поваги, ні довіри, ні будь-чого доброго. Саме такі люди є небезпечними для суспільства.

    Анонім reply Анонім

    Фото зі статей про порваних собаками дітей. Як і більшість адекватних людей, я прагну не насильства, а безпеки, зокрема для своїх і чужих дітей, вже не говорячи про захист громадян від агресивних (масова злучка) і скажених псів. А ще ж є люди, на яких собаки кидаються з біохімічних причин, зокрема через підвищений рівень адреналіну у жертв. Насильство чинять пси, такі як Ви їм потакають, саме ви, безсумнівно, і є небезпечними для суспільства. Про повагу до істот, на совісті яких сотні дитячих життів навіть думати гидко. Вам же вистачає безсоромності заїкатися, що люди, які прагнуть захистити малечу, слабких і беззахисних та й зрештою самих себе "не заслуговують ні поваги, ні довіри, ні будь-чого доброго". Втім, якщо причиною цього є юний вік чи низькі розумові здібності, а особливо вкупі з викривленим розумінням християнства, я Вам вибачаю. Однак лише за умови, що Ви почитавши тиждень-другий матеріали та медичну статистику по даній темі, максимально критично переоціните свою позицію. [Фото взято з http://www.animalsprotectiontribune.ru/7016.html ]

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up