Готуємо коропа „Балагура”

Готуємо коропа „Балагура”
20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ніжним м’ясом коропа, запеченим із тушкованими овочами, що подають у пікантному соусі, можна посмакувати у ресторані „Балагур”, що на вул. Руській. 

Previous Next

— Спочатку філе коропа треба замаринувати, — розповідає шеф-кухар Наталія Пижлакова. — До складу маринаду входить соєвий соус, міцна гірчиця, майонез, сіль і паприка. У цьому маринаді риба має полежати хоча б 10-15 хвилин. 
Поки маринується філе, Наталія готує овочі: нарізає картоплю, моркву і цибулю великими шматками, розморожує спаржеву квасолю. 


За мить дівчина викладає їх на розжарену сковороду. Вона починає шкварчати відразу, як овочі потрапляють у гарячу олію. Минає кілька хвилин, і Наталя пробує, чи морква і цибуля зм’якли. Адже тоді можна додавати м’ясний бульйон. Після цього овочі тушкуються ще 2-3 хвилини. Аж тоді кухар вливає вершки, додає томатну пасту, спеції і прянощі, доводить усе до кипіння. Кухнею шириться приємний аромат. 
На тушковані овочі Наталя викладає мариноване філе коропа і ставить усе в духовку.
— Будемо запікати рибу упродовж 15 хвилин при температурі 180 градусів, — каже вона. 
Поки готується страва, кухар розповідає про смаколики, які готують у закладі. За її словами, дуже популярними у гостей ресторану є стейки. Їх у меню шість. 
— Стейк із телятини під гранатовим соусом, стейк-філе „Пепер”, який подають на брускеті із соусом „Барбекю”, стейк „Телячі ніжності”, косичка „Бора-Бора”, філе свинини, смажене під соусом з червоного хрону, Порк-стейк з картопляним салатом і стейк-філе „Дьябло”, — перелічує вона.  
Окрім стейків відвідувачі часто замовляють різні салати, каже Наталія. 
— Популярним є салат Italiano Vero — з моцарели, помідора. Салатного листя і соусу песто, — розповідає кухар. — Також „Бюргерський” — з буженини, бекона, овочів, яйця пашот , салатного листя і гірчичного соусу. Ну і, звісно, „Цезар”. А ще полюбляють салат „Амореморе” — з морепродуктами, пармезаном, листям салату і помідорно-вершковим соусом. 
А є такий, назва якого говорить сама за себе „Пальчики оближеш!”. Його готують із курячого філе, перепелиних яєць, свіжих орігків та помідорів, сиру „Ементаль” і соусу „Тартар”. 
Нарешті короп з овочами готовий. Наталя виймає страву з духовки, перекладає у спеціальний посуд. Останній штрих — посипання смаколика подрібненим кропом. Його запах, змішаний з ароматом риби та овочів у соусі, наповнює кухню і викликає неабиякий апетит.  
До речі, вага страви — 340 г, вартість — 78 грн. 

Відео дня

Скільки чого треба:
180 г філе коропа, 20 г спаржевої квасолі, 30 г моркви, 50 г цибулі, 100 г картоплі, 60 мл вершків, 30 мл олії, 20 г томатної пасти, сіль, перець, паприка, м’ясний бульйон. На 1 кг риби для маринаду: 50 мл соєвого соусу, 120 г майонезу, 45 г міцної гірчиці, 5 г солі, 10 г паприки. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Руся

    Це не реклама, а щотижнева стаття про те, що і як готують у тернопільських закладах. Тобто щотижня — інший заклад, всі в рівних умовах.
  • Анонім

    а підпис "ця інформація пролунала на правах реклами"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up