"Бій восьмируких" набуває популярності у Тернополі


"Бій восьмируких" набуває популярності у Тернополі
Майже пів сотні тернополян тричі на тиждень освоюють майстерність володіння тайським боксом. Незабаром у хлопців – відповідальні змагання.

Секція тайського боксу "Агресор" діє у Тернопільській українській гімназії ім. І. Франка. Діти та дорослі займаються під керівництвом досвідченого тренера Володимира Масика.

- У Тернополі секція тайського боксу розпочала свою діяльність з 2005 року, а кілька останніх років там допомагають розвиватися ВО "Свобода" га громадська організація "Сокіл", - пояснює Володимир Масик. - Заняття відбуваються тричі на тиждень: понеділок, середа та п’ятниця. Займаємося у вечірній час з 20.00 до 22.00.

Відео дня

За словами тренера, на кожному тренуванні тайських боксерів присутні порядка 40-50 чоловік. Восновному займаються у учні та студенти. Наймолодшому боксеру – 13 років.

- Назва нашого виду спорту з тайської мови перекладається, як – "вільний бій", або "бій восьмируких", - додає співрозмовник. - Адже у тайському боксі дозволені удари руками, ліктями, колінами та ногами. Взагалі у цьому спорті є безліч ударів та прийомів, але у зв’язку із світовою гуманізацією, спортсмени одягли рукавички та капи.

Previous Next

Минулого року у жовтні вперше відбувся чемпіонат Тернопільщини з цього виду спорту. Цьогоріч його планують провести у грудні.

- Ще раніше наші спортсмени їздили на чемпіонат з тайського боксу у Івано-Франківськ, - каже Володимир Масик. - Проте переважно наші хлопці відвідують змагання з кікбоксингу. Найближчі змагання наших спортсменів – це чемпіонат з кікбоксингу у тернопільському "Палаці спорту" 12 жовтня. Готуємося поїхати на відкриті обласні першості Волинської та знову ж таки Франківської області. Якщо вдасться добре підготуватися, то навесні маємо надію поїхати на чемпіонат України з тайського боксу.

Тренер каже, що регулярно у змаганнях беруть участь 8 чи 10 його вихованців.

- Загалом охочих долучитися до нашої секції щоразу більшає, - констатує він. - Інколи навіть не вистачає місця у спортзалі. Ми хотіли розділити тренування на дві групи – дітей та дорослих, проте графік занять гімназії поки не дозволяє цього зробити.

До слова, тренування у "Агресорі" платні. Бажаючим спробувати себе у цьому динамічному виді спорту доведеться заплатити за місяць занять 70 (до 15 років) та 120 (старші 15 років) гривень відповідно. За довідками усі охочі можуть звертатися безпосередньо до тренера Володимира Масика за телефоном 0976538613.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up