"Три дні не працював душ і був лише один туалет" – тернополянин про Олімпіаду у Ріо

"Три дні не працював душ і був лише один туалет" – тернополянин про Олімпіаду у Ріо

Виступ на Олімпіаді у Ріо для віндсерфінгіста Олександра Тугарєва став дебютним. За підсумками перегонів найсильніших віндсерфінгістів планети наш спортсмен посів 23 місце. Результат, як для дебютанта – цілком пристойний.

- Враховуючи, що це була моя перша Олімпіада у житті, результатом я залишився задоволений, - каже Олександр Тугарєв. – Міг би і вищий результат показати, але в одній із гонок я отримав дискваліфікацію. Якби не ця прикрість, думаю, міг би фінішувати у двадцятці кращих. Проте, як для молодого спортсмена, свій результат оцінюю, як успішний.

Секрет перемоги у віндсерфінгу, на переконання нашого спортсмена простий – стабільність у результатах.

- Займати високі місця не так вже й важко, головне – це стабільність у своїх результатах, - говорить Сашко. – У змаганнях віндсерфінгістів перемагає той, хто виступає найбільш стабільно. Наприклад, бігуни мають лише один забіг у якому визначається чемпіон. А у нас щоб перемогти потрібно здолати 12 перегонів, які розтягнуті на чотири або п'ять днів. І виграє той, хто за ці дні покаже найбільш рівний результат. До цієї стабільності потрібно прагнути завжди.

Відео дня

Віндсерфінг для тернополянина не є просто спортом, це – стиль життя.

- Я отримую величезний кайф від кожної хвилини, проведеної на воді, - каже спортсмен. – Мені дуже подобається віндсерфінг, яким я займаюся з десяти років. Коли немає вітру, то доводиться багато працювати. А коли вітер сильний, то ти отримуєш велике задоволення від гонки. Паралельно, звісно, борючись за призові місця.

Враження від перебування у Ріо у Олександра Тугарєва – двоякі. Організація Ігор бажала бути кращою.

- Перші дні у Ріо я мав проблеми з житлом, - ділиться спогадами віндсерфінгіст. – Хлопці з інших команд отримали великі просторі кімнати, а мене поселили у маленьку. Та ще й наступного дня підселили до мене одного зі спортсменів. Три дні у нас не працював душ. Це було надзвичайно важко, адже спека у Бразилії неабияка. З трьох туалетів у номері працював лише один і кондиціонер у мене у кімнаті був зламаний. З позитивного, можу виділити хіба красу Ріо. Звичайно, якщо не враховувати закинуті райони та фавелли. Там дійсно страшно.

Затоку, де змагались віндсерфінгісти, організатори Олімпіади ретельно поприбирали від сміття. Адже, за словами Олександра Тугарєва, раніше туди скидали відходи з усього міста.

- Знаю, що торік у цій затоці було багато сміття - там не можливо було тренуватися та й навіть перебувати там, адже сміття зі всього міста скидали саме туди, - каже він. - Я не знаю, що вони зробили, але їм дуже пощастило. На змаганнях вода була відносно чистою, а сміття було дуже мало.

Після повернення з Олімпіади, Олександр уже встиг здобути перемогу на Кубку Тернополя з віндсерфінгу, що відбувся наприкінці серпня. Принаймні, до зими спортсмен планує відпочивати.

- Активна підготовка у мене розпочнеться взимку, бо основні старти відбудуться уже після нового року, - каже Олександр Тугарєв. – Обов'язково підтримую фізичну форму – бігаю та катаюсь на велосипеді. Коли немає змагань, то допомагає спеціальний тренажер, розроблений для греблі. Для нас він теж підходить. Проте я все ж надаю перевагу заняттям просто неба.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up