Бахмутівка - новий епіцентр протистояння на Донбасі. Мапа АТО

Бахмутівка - новий епіцентр протистояння на Донбасі. Мапа АТО
Сили бойовиків продовжують наступ у районі Бахмутівки, де зараз точаться бої по всій лінії протистояння від Попасної до Фрунзе. Бойовики атакують ключові блокпости та створюють засідки на силовиків, які йдуть на допомогу оточеним.

Головний удар противника був нанесений по позиціям сил АТО у районі  траси Т1303, яку місцеві жителі називають "Бахмутівка". На цій трасі були розгорнуті блокпости силовиків, які прикривають напрямок на Лисичанськ. Позиції силовиків розтягнуті між річкою Сіверський Донець та позиціями противника. Це створило можливість для нанесення декількох ударів по блокпостах, оточення одного з них, який проходить у ЗМІ під номером 32, а також дало змогу бойовикам робити засідки, у яких потрапили українські підрозділи, які поспішали на допомогу.

Так, як повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, в оточенні опинилися 112 бійців збройних сил та Нацгвардії. Ряд поранених та контужених військових потрапили в полон. У полоні перебуває й один командир батальйону.

Але, як повідомляє прес-служба штабу АТО, особовий склад підрозділів, який перебуває на зазначеному об'єкті, організував охорону та оборону, забезпечений засобами вогневого ураження та бронетехнікою.

"Здійснюється постійна комунікація між особовим складом блокпосту та керівництвом штабу АТО. Силами АТО надається підтримка вогневими засобами та резервними підрозділами", - повідомили у штабі.

А у РНБО уточнили, що українські військові мають достатньо зброї та боєприпасів, вони захищені інженерними спорудами, командування підтримує з ними зв'язок та контролює ситуацію. На даний момент українська артилерія відбиває напади терористів, які атакують наші блокпости. Окрім того, до бійців направлені підкріплення, які повинні деблокувати оточених та відкинути ворога.

Про організовані дії противника говорить його удар на позиції сил АТО біля населеного пункту Золоте, де розташований стратегічно важливий перетин доріг. Його втрата могла призвести до оперативного оточення всієї бойової групи у районі Бахмутівки. Але бійці Нацгвардії відбили штурми, повідомляє "ТСН".

Точна кількість противника залишається невідомою, але за даними Москаля, лише у одному бандформуванні, яке діє у цьому районі, є на озброєнні близько 20 танків та два десятки одиниць іншої бронетехніки.

На фоні таких подій, особливе занепокоєння викликає зафіксований політ безпілотників у глибокому тилу сил АТО на цьому напрямі.  Так, ворожі БПЛА були помічені  у районі Сватового, Червоного Жовтня, Хворостівки та Верхньої Покровки.

Напруженою залишається ситуація і у Дебальцеве, де ворог атакував базовий табір сил АТО. Силовики відбили атаку противника, але слід зазначити, що раніше повідомлялось лише про атаки на опорні пункти. При цьому атаці противника передувала артилерійська підготовка з "Градів".  

Також бойовики знову намагалися штурмувати Донецький аеропорт під прикриттям артилерії та мінометів. Атаки були відбиті, летовище залишається під контролем українських військових. Під ударом знаходились і околиці Маріуполя, де з "Градів" були обстріляні сили АТО у районі Талаківка та Сартана.

Слід зазначити, що на мапі АТО від РНБО позначені бойові сутички у районі Волновахи та під Лисичанськом. Але у доповіді речника Інформаційно-аналітичного центру РНБО ці події висвітлення не знайшли.

На додачу до значної активізації дій бойовиків з кордонів з Росією находять загрозливі повідомлення. Так, на території РФ прямо біля кордону з Сумщиною українські прикордонники зафіксували польоти російських військових вертольотів. Крім того, подібна ситуація була зафіксована і на кордоні Криму, де триває накопичення російських окупаційних військ з формуванням нових військових частин.

За інформацією Тимчука, в районі Армянська йде формування змішаної артилерійської групи окупаційних військ з підрозділів військових частин ЗС РФ.

 

Відео дня
mbed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" height="376" src="http://tsn.ua/bin/player/embed.php/384555435" type="application/x-shockwave-flash" width="580">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up