Бійці з Тернополя: "Триває інформаційна війна проти "Айдару"

Бійці з Тернополя: "Триває інформаційна війна проти "Айдару"
Батальйон "Айдар" звинувачують у протиправних діях, не маючи на це жодних доказів та підстав. Свою точку з цього приводу тернопільські добровольці, які служать в "Айдарі", висловили під час засідання тернопільського прес-клубу 15 вересня.

Нагадаємо, нещодавно правозахисна організація "Міжнародна амністія" заявили про те, що батальйон  «Айдар" порушує міжнародне законодавство в сфері прав людини. Організація заявила, що начебто має факти, які вказують на безконтрольний характер діяльності «Айдару», а також неспроможність чи небажання місцевих правоохоронців розслідувати ці злочини. Зокрема, мова йде про порушення міжнародного гуманітарного права та міжнародного законодавства з прав людини: викрадення, незаконні затримання, жорстоке поводження, пограбування, вимагання та можливі страти.

- Нам неприємно, що нас звинувачують у таких злочинах, - каже боєць батальйону "Айдар", член ГО УНСО, тернополянин Ігор Полигач . - Хоча жодних заяв у міліцію з цього приводу не було. Нема також і потерпілих. Незрозуміло, кого ця організація захищає. Тоді як російські найманці, ті самі чеченці, вирізують цілі сім'ї за те, що вони помагають українським збройним силам, ця організація наводить такі незрозумілі факти! Нас звинувачують, не маючи для цього доказів та підстав. Чому нема прізвищ конкретних айдарівців, які вчинили щось протиправне?

На засідання прес-клубу прийшли декілька айдарівців-тернополян. Вони приїхали додому, супроводжуючи тіла покійних побратимів, дехто з бійців - у відпустці. Вони кажуть, що триває інформаційна війна проти "Айдару". І є багато диверсійних груп, які під виглядом бійців  "Айдару" займаються протиправним.

Відео дня

Загалом бійці кажуть, що на Сході давно триває війна і це зовсім не АТО.

- Там - війна, причому нерівносильна, - каже айдарівець Віктор Захарченко. - Всі говорять, що це АТО і що ми воюємо з сепаратистами, хоча ми вже давно воюємо з російською армією. Це не АТО - це війна. Якщо ви думаєте, що Путін забере собі Донецьк і Луганськ і цим заспокоїться, - це наївність. Люди добрі, якщо ми його не зупинемо, він буде тут. 

Коментарі (1)
  • Діана

    Дуже неприємно, що ми не закінчивши бою, шукаємо винних в поразці. Складається враження, що готується база, аби після настання миру посадити бійців добровольчих батальйонів.

    Але Україна вже інша, ми не мовчатимемо як під час справи Павлюченків!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up