Документи на отримання субсидії в соцзабез можна подати навіть поштою (ОНОВЛЕНЕ)

Документи на отримання субсидії в соцзабез можна подати навіть поштою (ОНОВЛЕНЕ)
Зараз в Тернопільській області 28 тисяч сімей отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, в Тернополі таких сімей є близько 5 тисяч. За січень-лютий в області нараховано 27 мільйонів гривень субсидій. У квітні-травні, як прогнозують в Департаменті соціального захисту населення Тернопільської ОДА, таких сімей буде близько 100 тисяч.
До 11 квітня тернополяни повинні отримати у свої поштові скриньки бланки документів для оформлення житлових субсидій. Які ще нововведення запровадили в системі надання житлових субсидій населенню пояснили на брифінгу в ОДА в.о. голови Тернопільської ОДА Іван Крисак та директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський.

Зараз в Тернопільській області 28 тисяч сімей отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, в Тернополі таких сімей є близько 5 тисяч. За січень-лютий в області нараховано 27 мільйонів гривень субсидій. У квітні-травні, як прогнозують в Департаменті соціального захисту населення Тернопільської ОДА, таких сімей буде близько 100 тисяч. Тож для багатьох постане питання оформити субсидію.

- У реформованій системі надання житлових субсидій є кілька суттєвих нововведень, які значно розширюють коло сімей, які можуть скористатися субсидіями, - зазначив в.о. голови Тернопільської ОДА Іван Крисак. – Зараз набагато менше документів потрібно для призначення субсидій – в управління соціального захисту потрібно подати лише декларацію про доходи і витрати та заяву про призначення субсидії. Термін дії субсидії тепер буде не півроку, а рік. Раніше на кожен сезон потрібно було по-новому збирати потрібні документи. Тепер реформа передбачає, що всі ті, хто отримував субсидії в 2014-2015 році автоматично отримують субсидію на 2015 рік без здачі додаткових документів, якщо в громадянина не відбулося ніяких змін в доходах чи складі сім'ї. Крім того, скільки людина повинна сплачувати відповідно до доходів на одного члена сім’ї, видно з таблиці, тож нарахування субсидії відбуватиметься прозоріше, ніж раніше.

Скасовано і ряд майнових обмежень, які існували раніше, зазначив пан Крисак, – наявність у власності двох квартир чи двох автомобілів, чи здача житла в найм тепер не є перешкодою для отримання субсидії, чи в складі сім’ї є непрацююча людина, яка не перебуває на обліку в центрі зайнятості. Залишається лише одне майнове обмеження - покупка на суму більше 50 тисяч гривень.

Відео дня

Як зазначалося на брифінгу, в декларації потрібно вказати доходи і витрати всіх членів сім’ї.

- Декларацію приймають органи соцзахисту і потім перевірятимуть цю інформацію, - зазначив директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський. – При нарахуванні субсидії буде враховуватися дохід, який сім’я отримала за попередній календарний рік. Тепер одним з суттєвих нововведень є те, чи людина зареєстрована в центрі зайнятості чи ні, сім’я буде мати право на отримання субсидії. Якщо людина не працює офіційно, і не зареєстрована в центрі зайнятості, то в розрахунку суми субсидії її дохід вважатимуть 1218 грн – як мінімальну заробітну платню.

Якщо заявник помилився при вказанні доходів, відповідні служби зроблять перерахунок. Якщо ж буде приховано якийсь вид доходу, нарахування субсидії буде припинено і людину оштрафують. Повернути доведеться суму, яка вдвічі більша, ніж була призначена субсидія.

Щоб полегшити розрахунок субсидії, в Мінсоцполітики України розробили Таблицю залежності доходу на одну особу та обов'язкового відсотку платежу (додається). Громадяни можуть користуватися нею, щоб самостійно дізнатися, який розмір субсидії вони можуть отримати.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up