Заробітчани з Тернопілля заробили 126 мільйонів, а область - 16

Заробітчани присилають з-за кордону в нашу область грошей на суму, яка в рази перевищує дохід самої області.

Скільки зараз заробітчан перебуває на роботі в інших країнах - точно не скаже ніхто.
- Мама поїхала на заробітки до Італії дев’ять років тому, - каже тернополянка Олена Кміть. – Нашій сім’ї було важко: тато потрапив під скорочення. Я саме вступила в університет. Через два роки брат закінчував школу і йому теж потрібно було йти вчитися. Мама зважилась і поїхала за кордон. Спершу висилала по 100, 300, потім по 500 євро щомісяця. Також передавала дещо з їжі, одягу.
Але коли почалася криза, передач від матері стало менше, продовжує дівчина. Бо водії-посередники підняли плату за доставку товару. Також в останні роки й грошей мати пересилає менше, ніж три роки тому.
- Але повертатись назавжди додому ще не планує. Бо тут знайти високооплачувану роботу вона не зможе, а працювати за копійки не хоче, - підсумовує дівчина. - Хоча там заробітки теж зараз впали, але з нашими зарплатами не порівняти.
Загалом вихідці із Тернопільщини працюють в Росії, Чехії, Польщі, Італії, Іспанії, Португалії та інших країнах. Незважаючи на складну ситуацію в країнах Західної Європи, суттєво не меншають суми, перераховані ними, свідчать дані управління Нацбанку України в Тернопільській області.
Лише за дев’ять місяців цього року люди, які проживають за кордоном, прислали в нашу область грошей у доларовому еквіваленті на суму 122 млн доларів.
- Щоправда, ця сума на 3,4% менша від суми надходжень за аналогічний період минулого року, - повідомив начальник управління Нацбанку України в Тернопільській області Роман Романик.
Цікаво, що за дев’ять місяців цього року до загального фонду обласного бюджету, згідно з даними фінансового управління обладміністрації, надійшло власних доходів на суму 126,31 млн грн. Якщо перевести цю суму в долари за нинішнім курсом, то буде всього лиш 15,9 млн дол. доходів. Відтак, заробітчани за цих же дев’ять місяців надіслали на Тернопільщину суму, яка в 7,8 разів перевищує доходи області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    Ми не повертаємось бо немає куди, роботи як не було так і немає. Приїхати і що? Знову сидіти в проголодь, ходити по інстанціях та випрошувати субсидію? Мені не чужі мої діти, і мій біль за те що моя мама померла на самоті недочекавшись мене якихось два дні вам не зрозуміти ніколи, це мій гріх та мій хрест. Я не була біля своєї дитини в важливіші моменти її життя, але якби я не поїхала, то цих моментів могло б і не бути. Наш світ матеріальний, а не лише правильні слова та високі думки, залишись ми свого часу в Україні зараз тут була би .опа.

    Anonymous reply Anonymous

    неправда! спочатку ви плачете! а потім вам стають байдужі ваші діти! моя сусідка замість того, щоб приїхати до хворої дитини, поперла з італьянським хахалєм відпочивати!

    Anonymous reply Anonymous

    жаба задавила?

    Anonymous reply Anonymous

    Таких як ваша сусідка одиниці, і ви не маєте права звинувачувати всіх на прикладі своєї сусідки.
  • Anonymous

    за 300 євро в місяць я б і у Тернополі не працював би, а не те що за кордоном

    Anonymous reply Anonymous

    А ти в Тернополі одержуєш 305Є? Це напевно пусті понти! Реально маєш 1500-2000 грн. і не більше!

    Anonymous reply Anonymous

    а що таке 300 євро? треба бути дуже лінивим, щоб не заробити 100 гривень у день.

    Anonymous reply Anonymous

    воно все так! але хто виховає покинутих тут дітей, для яких на землі є один Бог - ГРОШІ! мами, які замінили себе грішми ! мами, яким байдужі їхні діти! не всі, звісно! але так багато!

    Anonymous reply Anonymous

    це підростаюче покоління, виховане на євро, без мами, Україні ще аукнеться

    Anonymous reply Anonymous

    Так, ви все правильно написали, це покоління ще дасть про себе знати. Але чи винні у тому ті матері? Вони поїхали за кордон витирати задниці не від добра, а тому що не могли на рідній Україні забезпечити своїх дітей. Повірте, це дуже боляче покинути власну дитину і поїхати внікуди незнаючи коли повернешся та чи взагалі ще побачиш своїх дітей, серце рветься на частини, але ще гірше дивитись як та дитина не має що полюдського з"їсти, ходить в обносках шитих - перешитих. Не було в тих матерів вибору.

    Anonymous reply Anonymous

    правда, але навіть заробивши необхідну суму грошей ви не повертаєтесь! вам стають байдужі ваші діти і батьки - чужі, від яких ви відкупляєтесь дзвінкою монетою! А ми залишаємось - вчити за копійки ваших дітей, лікувати ваших баьків. Тому будь-ласка, хоч поводьтесь, як люди!!!!!
  • Anonymous

    126 мільнів- у вашій редакції хоть хтось вміє читати????????????????????

    Anonymous reply Anonymous

    Я вже давно говорив Тернопільщина одна із найприбутковіших областей тільки потрібно щоб ці гроші йшли на розвиток нашого регіону а не покривали збитики східних областей їх нерентабельних виробництв та різних корупційних схем. Треба мати свій банк західних областей який би тільки працював на розвиток передових виробництв у нас.

    Anonymous reply Anonymous

    А це така нова валюта!
  • Anonymous

    катастрофічно погано було б там, де вони зараз працюють. А тут - була би жопа. Або - Китай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up