Партнер рубрики Події

Кльов на Тернопільському ставі обіцяють після зоряних ночей

Без улову повертаються останніми днями тернопільські рибалки.

Жовтень, а особливо листопад, - період, коли риба, неважливо - хижак це чи ні, набирає вагу перед зимою, зазначають фахівці. Тому навіть недосвідчені риболови мають шанс на непоганий улов. Але похмура і сира погода  стала на заваді очікуваному успіху рибалок.
- Взяти, до прикладу, наш Став. Подивіться, там лише декілька чоловік із вудочками сидить, - розповідає рибалка із майже десятирічним стажем Володимир Пилипчук. - Це тому, що досвідчені люди знають, що в таку погоду - рибу не зловиш. Вона любить стабільну погоду, а ще більше - суху. Коли висока вологість чи атмосферний тиск, коли дні сірі, як останні, то з вудкою виходити навіть не варто.
Чоловік запевняє, щойно погода нормалізується, риба, як він каже: "І на голий гачок зловиться". Найкраще ж буде клювати, стверджує рибалка, якщо настане бабине літо.
- Ще одна прикмета - навіть якщо, припустимо, вчора падав дощ, небо було захмарене, але вночі видно зірки, а зранку відчувається мороз - варто йти на риболовлю, - говорить пан Пилипчук. - Справа в тому, що риба також голодною не буде постійно, апетит до неї швидко повертається. Тому зранку після таких ночей вона зазвичай клює.
Рибалки радять восени для ловлі хижої риби використовувати блискучі, сріблясті блесни, а не яскраві кольорові воблери. Причина - чиста і прозора осіння вода, в якій хижак швидше обере сріблясту приманку. Щодо не хижаків, то найкраще зараз рибалити на каші, а також черв'яка. Коли ж у Тернополі розпогодиться, то навіть на хліб будуть шанси щось упіймати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Вчора в Збаражі на ставі мій брат з колегою 11 кг риби на двоїх в тому числі карп 3,5 кг.
  • Anonymous

    треба просто знати як рибу ловити, два дня четвер-пятниця зранку до 9-ї години, непогано відловився по окуню.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up