Партнер рубрики Події

Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було

Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було

Тернополянка хотіла придбати цуценя породи «Мальтіпу», заплатила за нього, але так і не дочекалась його

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулась 20-річна місцева жителька. Вона розповіла, що на платформі «OLX» побачила оголошення щодо продажу щеня породи «Мальтіпу». Тернополянка написала «продавцю» і домовилась про покупку. Незнайомець повідомив, що віддасть товар тільки з умовою передоплати, на що заявниця погодилась і перерахувала на банківську карту шахрая 2000 гривень. 

Співрозмовник домовився із дівчиною про те, що передасть собаку поїздом, але у вказаному вагоні тварини не було. Тоді потерпіла почала дзвонити до невідомого, щоб з’ясувати, де її чотирилапий товариш, але телефон був уже виключений, а листування видалене. Тернополянка зрозуміла, що стала жертвою шахрайських дій.

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Поліцейські вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Відео дня

Працівники поліції наголошують не здійснювати жодних передоплат, адже це можуть бути шахраї. Якщо після отримання грошей так звані «продавці» перестали виходити на зв'язок, потрібно обов’язково звернутися в поліцію.

 «Чим маніпулюють аферисти»

Михайло Козюк, поліцейський психолог

 — Аферисти — це неабиякі психологи, часом вони просто «гуру» комунікації та різних психологічних технік впливу.

Часто шахраї маніпулюють безвихіддю. Тимчасова відсутність місця проживання штовхає людей  на необдумані кроки. Ще одним важливим психологічним моментом є природнє бажання зекономити (в цілому це пов’язано із загальною бідністю населення) і природнє тяжіння людини до життєвої «шари, халяви, лотереї». У розмові шахраї завжди надають вигідні умови, розтермінування на частини, йдуть на ваші умови щодо швидкості заселення, розповідають як вам пощастило, що ви до них зателефонували і тепер вам не доведеться віддати свої важко зароблені кошти представникам агенції із нерухомості.

Варто дуже критично мислити, коли орендодавці вам розповідають: «…ми дуже порядні віруючі люди, шукаємо винятково порядних людей, хочемо саме таких як Ви та ваша сімя…». І тут, у розмові підлаштовуються під будь які Ваші соціально-побутові критерії — «у нас також є діти, і вони також студенти…, ми також сповідуємо порядність та щирість , ….ми також маємо домашніх улюбленців..» У психології це називається проявляють емпатію - співпереживання. Істинна мета будьякого орендаря — це заробіток коштів, а ваші  проблеми та життєві труднощі і тим більше переживання та світогляд їх цікавлять мало.

Читайте також:

Тернополянка хотіла приворожити хлопця, а втратила шалені гроші 

Тернополянин віддав шахраям 45000 гривень, купуючи талони на пальне

Жителька Тернопільщини відправила шахраям 10 тисяч гривень замість допомоги подрузі

«Повелася» на знижки в супермаркеті і втратила 19 тисяч гривень

Понад 150 000 гривень втратила жителька Тернопільщини, повіривши шахраєві

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Юрій Самуляк

    Собаці квитка на потяг не хватило
  • Olesja

    Мальтіпу коштує не менше
    20 000грн. А якщо їй запропонували за дві, то вже шахраї.

    Ivanka reply Olesja

    2000 тисячі це була передоплата за уявну дорогу
  • 666

    потрібно створити якусь платформу де будуть зареєстровані всі розводчики і власники тварин,щоб була вся інфа,може тоді меньше такого буде
  • Читач50

    Люди які пишуть погані коментарі то вже можна офіційно вас назвати ухилянтами😂 коментар поганий писати усі міють і шерої а як бачить тцк то зразу штанятка мокрі 🤣😂😂

keyboard_arrow_up