Партнер рубрики Події

Тролейбус №5 у Тернополі поїде на “Східний”

Маршрути окремих рейсів тролейбусів змінили у Тернополі.


 

Рішення об'єднати маршрути №№4 та 7 із №5 прийняв виконком міськради. Ці зміни діятимуть із 1 червня, повідомив в. о. начальника управління транспорту та зв'язку Степан Фронц. Новий маршрут пролягатиме вулицями Миру-Київською-Лесі Українки. Тролейбус прямуватиме через Руську, Хмельницького, просп. Бандери, а також їхатиме до комбайнового заводу.
- Від залізничного вокзалу їде багато пільговиків. Тож було багато скарг на погане сполучення зі “Східним”, - каже заступник директора КП “Тернопільелектротранс” Володимир Зелінський. – Новий рейс прямуватиме на вул. Лесі Українки, куди їздив 4-й маршрут. Інтервал руху машин - 8 хв. Разом із тим, ми збережемо доставку учнів і студентів у навчальні заклади, тобто на “Дружбу” із "Сонячного" через "Східний".
Раніше маршрут №5 був нерентабельним. Тролейбуси йшли з інтервалом 15-20-30 хв. Подібне було й з рейсом №4, додає пан Зелінський.
- Якщо їх об'єднати - це буде сильний маршрут, - стверджує він. - Тролейбус їхатиме у протилежному напрямку до тих, що йдуть зі “Східного” на “Сонячний”, тобто №№10 та 11. Ми довеземо людей на вул. Тарнавського та Київську, потім - на вул. Протасевича, Лесі Українки, Слівенську та до обласної лікарні. Маршрути №№1, 2, 10, 11 їздитимуть без змін.
Деякі зміни внесли також у рух тролейбуса №8 - “Вул. В.Великого-газопровід”. Тепер він їхатиме вулицею Острозького, тоді як раніше прямував вул. Шептицького-Живова. Такі зміни пов'язані із тим, що на цих вулицях, як кажуть чиновники, дуже погана розв'язка.
- Маршрут №7 виконуватиме рейси там, де колись їхав №5, - додає Степан Фронц. - Найоптимальніший інтервал руху тролейбусів — 5-7 хв. Якщо так є, маршрут працює ефективно. До речі, поповнити парк тролейбусів цього року навряд чи вдасться. Враховуючи це, управління й змушене реформувати маршрутну мережу - із восьми маршрутів зроблять шість.

Довідка
- У Тернополі - 70 км тролейбусних ліній.
- На маршрути щодня випускають 45-46 тролейбусів.
- Курсують Тернополем і 220 маршрутних автобусів.
За інф. управління транспорту та зв'язку

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Так виходить, що в Тернополі робиться все для благоустрою пенсіонерів, які і так їздять безкоштовно, а люди які платять гроші то мусять обходитись. І взагалі, навіщо Східному масиву стільки тролейбусів. Якщо вони забирають 5 маршру, то нехай відновлять 9, таке враження що для баму взагалі не потрібні тролейбуси. І взагалі в тій ОДА сидять одні дибіли, їм перевізники заплптили хабаря от і вони витворяють все що хочуть. А чому не запитатися про рентабельність маршрутів людей, які кожен день їздять і платять за це гроші, а не обнаглівших пенсіонерів, яких вже і так розбалували.
  • Anonymous

    То що получається , що школярам і всім іншим ,що живуть по вул Злуки, вул Чалдаєва і нижче доведеться ходити пішки на вулицю 15 квітня щоб сісти на 5 номер тролейбуса щоб добратися на дружбу , х....я получається.

    Anonymous reply Anonymous

    про Злуки взагалі забули))), крім 3-ї і 15-ї маршрутки, які зранку переповнені, а добратися зі Східного до Злуки взагалі не реально

    Anonymous reply Anonymous

    Виходить, що Тернополю тролейбусний парк взагалі не потрібен, адже усе робиться "во благо" маршрутників. За людей взагалі ніхто не думає. Молодь, дісно, ще може через парк на Східний дійти. А старші люди, а на Лесі Українки? Тепер від 6-го магазину доведеться теліпатися світ за очі щоби добратися до Лесі Українки або їхати переповненими маршрутками. І в чому сенс добиратися на Дружбу через Лесі Українки? Маразм явно косить Фронца. А яким чином цей маршрут потрапить на комбайновий? Це виходить навколосвітня подорож або, як кажуть, три дні лісом, два дні - степом. Дурка-а-а-а-а-а-а-а....

    Anonymous reply Anonymous

    Найбільш образливо,що маршрути встановлюють ті, хто взагалі не користується громадським транспортом.А нас з вами ніхто ні про що не питає!!!
  • Anonymous

    пропозиція до жильців міста Тернополя передати усі документи по стану прибудинкових територій будинків (звернення заяви) в прукуратуру щоб розібрались куди надходять кошти які ми виплачуємо жеку на благоустрій території. Нехай направлять комісії у відповідні органи з обовязковою публікацією результатів і вияснення куди в кінці кінців надходять наші гроші
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up