Росія накопичує війська і сотні одиниць техніки на кордоні з Україною - Reuters

Росія накопичує війська і сотні одиниць техніки на кордоні з Україною - Reuters
Російська Федерація накопичує війська і сотні одиниць техніки включаючи мобільні ракетні установки, танки й артилерію на тимчасовій базі поблизу кордону з Україною. Це зафіксував цього тижня кореспондент Reuters.

З багатьох машин знято номери, а багато військовослужбовців не мають нашивок на уніформі. В такому вигляді вони схожі на бійців, яких помічено на сході України і яких Київ і його західні партнери називають таємними російськими підрозділами.

На Кузьмінському полігоні за 50 кілометрів від кордону можна чітко фіксувати значну концентрацію російських військ.

Як відомо, раніше в травні командувач сухопутними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав висловлював думку, що сепаратисти користуються режимом припинення вогню для озброєння і підготовки до можливого нового наступу.
Росія ж, як відомо, заперечує причетність до збройного конфлікту в Україні
Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков на запитання Reuters, чи означає концентрація немаркованої зброї і російських військових на кордоні, що Росія планує вторгнення в Україну, відповів:


"Я вважаю формулювання цього запитання "чи готується вторгнення" недоречним".


За даними видання, серед накопиченого на кордоні озброєння є ракетні системи "Ураган", танки, самохідні артилерійські установки - зброя, яка використовувалася в конфлікті на Донбасі.

Зазначаються, що кількість озброєння на полігоні в три рази більша, ніж у березні цього року, коли журналіст Reuters відвідував регіон. Тоді він помітив лише кілька десятків одиниць озброєння.

За чотири дні, починаючи з 23 травня, журналіст бачив чотири вантажні поїзди з військовою технікою та солдатами, які прибули на залізничну станцію в Ростовській області РФ, з них. принаймні два поїзди прямували безпосередньо на Кузьмінський полігон.

Також повідомляється, що дороги навколо полігону нещодавно були підготовлені для переміщення техніки.

За даними видання, щодня в прикордонний Матвєєв Курган залізницею прибувають потяги з військовою технікою.

Так у вівторок до міста приїхав поїзд з 16 танками Т-72 і кількома військовими вантажівками.

За чотири дні в Матвєєв Курган потяги доставили не менш ніж 26 танків, близько 30 установок "Ураган", десятки вантажівок, кілька бронетранспортерів і самохідних гаубиць.

Двічі після того, як техніку розвантажили з поїздів, журналісти супроводжували колону на позиції, звідки могли проводитися обстріли української території.

Російський солдат, який звільнився з армії, розповідав Reuters минулого року, що під час служби він проходив навчання на полігоні, а потім був направлений до українського кордону. Одного разу він отримав наказ дати залп із системи "Град", хоча за його словами, він не був упевнений в тому, що стріляв по Україні. За його словами, деякі військові з його частини були на українській території.

Відео дня

"Військовий полігон дуже великий. Нас навчали кілька тижнів, за прискореним курсом. Після цього ми отримали наказ і висунулися до кордону", - сказав колишній солдат, який попросив не вказувати свого імені через те, що інформація про операцію закрита .

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up