Олександр Богомол: «Всі були зі зброєю, в бронежилетах і касках»

Олександр Богомол: «Всі були зі зброєю, в бронежилетах і касках»

Офіційний коментар начальника головного управління нацполіції в області щодо Борщівської трагедії і закидів, що поліцейські загинули, тому що не мали ні зброї, ні «броніків».

Щойно стало відомо про трагедію у селі Бабинці Борщівського району, де загинули четверо осіб, двоє з яких – поліцейські, в мережі почала ширитися інформація про неналежне виконання поліцейськими своїх службових обов’язків, про те, що на місце події правоохоронці прибули без належного екіпірування. Керівник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол дав коментар з цього приводу. 

 — Перше повідомлення про подію надійшло вчора близько 21-ої години вечора у Борщівське відділення поліції. Зокрема жителі с. Бабинці повідомили, що по селі ходить озброєний мисливською рушницею чоловік, погрожуючи застосувати зброю, — розповів Олександр Богомол. — Туди одразу виїхали двоє поліцейських. Через деякий час зловмисник сам зателефонував у поліцію з повідомленням, що вбив свою дружину. На місце події виїхали ще восьмеро поліцейських з місцевого відділення. Коли факт убивства підтвердився, за сигналом тривоги було задіяно додатково два десятки поліцейських. Всі правоохоронці були належно екіпіровані – зізброєю, в бронежилетах, у касках, запевняє Олександр Богомол.   

  • Спочатку зловмисник погрожував лише самовбивством, притуляв рушницю до обличчя, - розповів очільник тернопільської поліції. - Впродовж чотирьох годин з ним намагалися домовитися поліцейські, його рідна донька, родичі. Однак, близько 4-ої години ранку 23 серпня чоловік категорично відмовився йти на компроміс, забарикадувався у підсобному приміщенні і почав стріляти в бік поліцейських.

У результаті пострілу дріб потрапив в артерію поліцейського, — на жаль, до лікарні живим його не довезли, прокоментував п. Богомол.

Відео дня

- Після цього було задіяно спецпідрозділ групи швидкого реагування, - каже очільник поліції. - Коли все було готове до штурму, один поліцейський визирнув з-за рогу будівлі, і в цю мить у нього поцілив зловмисник, потрапивши кулею трохи вище серця, поряд з пластиною бронежилета. За кілька хвилин правоохоронець помер. Після цього я дав наказ штурмувати вбивцю, незабаром його ліквідували з вогнепальної зброї. При цьому використовувалися лише світлошумові і газові гранати – небойові.

За словами Олександра Богомола, поранень зазнали двоє правоохоронців, один з яких – начальник Борщівського відділення поліції Володимир Горб’як.

Зараз на місці події перебуває голова Національної поліції України ХатіяДеканоідзе. Сьогоднішню трагедію вона назвала чорним днем для української поліції.

А також повідомила, що зі столиці прибули силовики, які розслідуватимуть смерть колег. А щодо загиблих правоохоронців - створять спеціальний фонд і допомагатимуть родинам убитих поліцейських.  

 

Читайте також На Борщівщині застрелили двох поліцейських. Загалом четверо загиблих  та
«Скільки він їй крові попив, а все одно знову разом», - подробиці Борщівської трагедії
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    ХЛОПЦІ БУЛИ В ДЖИНСАХ І ФУТБОЛКАХ....НІЯКИХ БРОНІКІВ,,,,ВОНИ БУЛИ ТІЛЬКИ В ГРУПИ ЗАХВАТУ, А ОЦІ ХЛОПЦІ БУЛИ "ГОЛІ"!!!!! ХТО ЇХ ТАК ПОСЛАВ ДО ЛЮДИНИ ЗІ ЗБРОЄЮ?????? ТОМУ ПАНЕ БОГОМОЛ ПЕРЕСТАНЬТЕ БРЕХАТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Анонім

    на рахунок броніків і касок-не вірю.!!! повна екіпіровка і дві смерті молодих хлопців!? ото так треба було попасти в них....снайпер від Бога!? карочче діло було так-посали їх туда "голими" бо думали треба втихомирити якогось сільського пияцюгу який напився і п"яний бушує...думали приїдуть скрутять тай по всьому. Треба питати свідків в чому і з чим приїхали копи. Люди скажуть правду.І родичів тих хлопців-куди потрапила пуля.
  • Анонім

    штурмувати будівлю треба було одразу як він вбив  дружину а не вести переговори цілу ніч! Договорилися??????? три смерті мать вашу!!!!! це та сама хирня як "мінські домовленості" ба бла бла а вони срали на всіх і далі гатять....таке саме ви балакаи цілу ніч....ше би кави з ним випили! вбив жінку...закрився в якійсь коморі з рушницею...все...приказ "ВЗЯТИ ШТУРМОМ" нє...вони сидять балакають! ну блін аж чорти беруть!!!!

    Анонім reply Анонім

    Історія з Олійником! От тому можливо і побоялись стріляти , бо кому охота за грати?

    Поліція буде нормально працювати, коли буде мати підтримку від держави.
  • Анонім

    Вельмишановний пан Богомол уже "розповідав", як правоохоронці ВЧАСНО та у касках і жилетах приїхали  на стрілянину, що трапилась 2 серпня по вулиці Живова, 26.

    А тепер знову вішає лапшу. Після загибелі двох молодих хлопців, яким ще жити і жити. Пане Олександре Богомоле пишіть рапорт і йдіть робити те що вмієте, а не те що хочете навчитися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up