«Скільки він їй крові попив, а все одно знову разом», - подробиці Борщівської трагедії

«Скільки він їй крові попив, а все одно знову разом», - подробиці Борщівської трагедії
  • Шоковані односельці оплакують загиблу Оксану. Журяться, що за кілька годин осиротіли троє дітей та ховатиме вже третю дитину 80-річна мати убитої жінки.
  • Олексу з рушницею в руках на вулиці бачили часто. Сусіди пригадують, як любив поставити банку і ціляти по ній. Або горобців стріляв. І попадав в ціль, стверджують люди, - краще професійного снайпера.
  • Невдовзі стало відомо і про шосту жертву трагедії: почувши звістку про смерть онука, помер дідусь одного із загиблих поліцейських.

Четверо загиблих, серед яких двоє поліцейських. Ще один правоохоронець поранений. Дідусь одного з убитих поліцейських помер, щойно дізнався про загибель онука.

Такими є наслідки трагедії, яка розпочалась вчора, 22 серпня, а продовжилась і забрала найбільшу кількість життів сьогодні, 23 серпня у с. Бабинці Борщівського району.

Нагадаємо, 46-річний Олекса вчора ввечері, 22 серпня, убив свою дружину, сьогодні, близько шостої ранку вкоротив віку правоохоронцеві і ще одного поранив, а близько 9 ранку убив іще одного поліцейського. Буквально за кілька хвилин загинув сам – в процесі спецоперації одного зі спецпідрозділів поліції. Про це читайте ТУТ.  

Відео дня

Про Борщівську трагедію за кілька годин вже знали й за десятки кілометрів від місця убивства чотирьох людей.

В цьому журналісти «20 хвилин» переконались, зупиняючись, аби перепитати дорогу до села, де трапилось убивство чотирьох людей.

Сиротами залишились троє дітей

Previous Next

Щойно заїхали до Бабинців – дорогою трапилась літня жінка. Назвалась Марією. Коли почула, куди ми їдемо, сліз бабуся стримати не могла.

  • Ой, біди наробив, - голосила старенька. - У них же троє діток залишилось. Надійка – наймолодша, щойно восьмий клас закінчила. Іванко – недавно школу. Є ще старша дівчинка.

Пенсіонерка розповіла, що винуватця трагедії звали Олексою. Його дружину, яку вбив вчора ввечері – Оксаною. Жінка лишень вчора по обіді повернулась додому з Польщі.

Дорогою зустрічаємо гурт людей у чорному. Запитали дорогу. Частина селян сіла до нашого авто, аби показати дорогу. Розговорились. Від жінок і дізнались, що вони є далекою родиною загиблим.

  • Ревнував він Оксану дико, бив часто і люто, - розповіли жінки, втираючи сльози. –Скільки натерпілась від нього – Господь лишень знає…

Коли під’їхали на вулицю, де трапилось убивство, побачили натовп людей. Більшість у чорному вбранні. Вузька сільська вуличка відгороджена стрічкою, за яку нікого не пускали. Загалом оточили метрів з 50.

Люди саме обговорювали, де ховатимуть загиблу Оксану і її убивцю-чоловіка. Селяни обурювались і стверджували, що не дозволять поховати їх на одному цвинтарі. Невдовзі  погодились, але поставили умову: тіло Олекси придадуть землі на протилежному від убитої ним жінки кінці кладовища.

  • Він (Олекса – прим. авт.) – з сусіднього села, з Колодрібки Заліщицького району, - розповіли сусіди. – Одружені вони з нашою Оксаною більше 20 років. Надбали трьох діток, а добра вона від нього не знала.  

Мати ховатиме третю дитину

З подружжям та їхніми дітьми разом проживала мати убитої жінки. Кілька днів тому, пригадують селяни, старенька відзначила 80-річний ювілей. Мала чотирьох дітей. Вже третю дитину кладе до труни – двох синів убили раніше. І сусіди припускають – до цього теж доклався убитий правоохоронцями Олекса.

Вчора по обіді до родини приїхала сестра убитої жінки, яка з сім’єю проживає у Рівному. Ще тоді, бачили селяни, Олекса ходив подвір’ям з рушницею. Як кажуть сусіди, - «пристрілювався».

  • Маруся (сестра убитої Оксани – прим. авт.) якось проскочила повз купу піску біля подвір’я – утекла, - пригадують люди. – В середині лишилась бабця, Оксана і малий Іванко… Коли Олекса застрелив дружину, син вискочив, тікав городами, добіг майже на другий кінець села. Кричав, що маму вбили. Хтось з людей тоді викликав поліцію…

 Олексу з рушницею в руках на вулиці бачили часто. Сусіди пригадують, як любив поставити банку і ціляти по ній. Або горобців стріляв. І попадав в ціль, стверджують люди, - краще професійного снайпера.

  • Я за п’ятнадцять шоста ранку почула постріли – певно, тоді підстрелив одного поліцейського і вбив іншого, - розповіли найближча сусідка. – Поліція все тут оцепила… Десь по 9-тій ранку Олекса застрелив ще одного. Тоді вони (працівники поліції – прим. авт.) почали гранати кидати.

Previous Next

Невдовзі неофіційно поліцейські на місці події нам розповіли, що, можливо, їхні колеги використовували «взрив-пакети». Лишень так вдалось назавжди вгамувати стрільця.

  • Скільки він їй крові попив, а все одно знову разом, - голосили жінки на вулиці, коли з хати виносили тіла Олекси і убитої ним дружини та вкладали поруч на вантажівку…

Для родин загиблих поліцейських створять фонд

Поліцейського, якого поранив Олекса, вже прооперували. Чоловік вже відійшов від наркозу та оговтується від пережитого.

В одного з правоохоронців -  31-річного інспектора Борщівського відділення поліції Андрія Чернятинського, - сиротою залишилась дитина. У родині 30-річного Олександра Рудика, оперуповноваженого Борщівського відділення поліції, саме чекали на поповнення. Натомість у родині буде два похорони: почувши звістку про загибель онука, помер дідусь убитого правоохоронця.

Хатія Деконаїзде, очільник Нацполіції України, прибула до Борщова близько 15.00. Вона побувала на місці трагедії, де повідомила, що правоохоронці були у бронежилетах. Зі столиці прибули силовики, які розслідуватимуть смерть колег. А щодо загиблих правоохоронців - створять спеціальний фонд і допомагатимуть родинам убитих поліцейських.  

Й бувалі правоохоронці, й журналісти-криміналісти не можуть пригадати подібної трагедії на Тернопільщині за останні десятиліття, щоб одразу загинули стільки людей. З тих, що приходить на пам’ять, - убивство бабцею трьох онуків і чоловіка у с. Загір’я Зборівського району, яке трапилось понад 10 років тому...

Читайте також Про те, що тато застрелив маму, повідомив односельців син, який втік з дому городами
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Шокуюча історія такі є дуньки в селі натарабанят дітей потім потрібно годувати і так мусять триматися один одного але то не є любов.Бідні діти  тато з мамою хоч якусь копійку заробили а тепер що держава за них подбає ой щось я сумніваюся
  • Vlad Gamer

    Правоохоронці були без броне-жилета.  У статті написана брехня. У двох із загиблих правоохоронців є поранення у груди. Мисливська гладкоствольна зброя не пробиває сучасних броне-жилетів

    Adler Irene reply Vlad Gamer

    для початку поцікавтеся класом захисту бронежилетів поліцейських.

    Анонім reply Vlad Gamer

    Дріб пролітала між пластинами желетів

    Анонім reply Анонім

    Зразу двом пролетіла між пластинами? Брехня. Ви бачили де небудь у районі, коли правоохоронці їдуть на виклик у село, щоб вони їхали у касках та жилетах. Зараз жарко, і зовсім не зручно носити тяжкий желет та не зручну каску (особливо в жигулю, ще потрібно доїхати до того села). Проте напевно після цього випадку усі правоохоронці в Тернопільській області в темну добу пори чергування будуть нести у жилетах, як то і мало бути. Як кажуть поки грім не вдарить ...



    А хлопців дуже шкода, не їх вина, що їх не навчили, як вони мають діяти у таких випадках, земля їм пухом.
  • Leonid Lytvyn

    А яким чином цей неадекват отримав дозвіл на зброю? І якщо вона в нього нелегальна, то куди дивився дільничний інспектор? І чи дозволено просто так розгулювати із спорядженою мисливською зброєю по селу? Чому ніхто ці запитання не задає і чи хтось відповість за цю безконтрольність?

    Anonymous reply Leonid Lytvyn

    ось вам комісія за хабарі, і знайомих ще багато таких випадків буде ...
  • Анонім

    Боже Боже....стільки людей померло через одного дибіла...стільки біди!((( хай з Богом спочивають!!!! треба було зразу пристрелити придурка!

    Мартинюк Ангеліна reply Анонім

    Ото чиста правда
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up