Партнер рубрики Події

У річці Серет масово загинула риба

У річці Серет масово загинула риба
Через викид нечистот у воду у Сереті масово вимерла риба. Зараз всі обставини з'ясовують міліція, прокуратура та екологи. На місці працює слідчо-оперативна група, відібрали проби води.

- Жителі мікрорайону "Березовиця", які рибалили на Сереті, 21 липня повідомили нам про те, що вода виносить мертву рибу, - розповідає начальник відділу охорони водних біоресурсів у Тернопільській області Андрій Об'єщик. - Ми виїхали на місце і переконалися у цьому.

На відстійниках водоканалу виникла аварійна ситуація, продовжує пан   Об'єщик.

- Прорвало трубу  і всі відходи пішли в річку, - каже він. -  Рибалки дзвонять і питають чи буде зарибнена ця територія річки. Оскільки риба сама туди не потрапить. Адже там вже вимерло все, що могло.

Відео дня

Проблема із забрудненням води у Сереті тягнеться з весни 2011 року, розповідає  начальник відділу охорони водних біоресурсів .

- Водоканал прорив канал, куди скинув нечистоти, - каже він. -  Слідство зайшло в тупик, рибохорона нарахувала 4 млн збитків, але крайнього не знайшли. Тепер ми знову виявили скид нечистот, від яких загинула риба. Це залишки тої риби, що не загинула тоді. І до речі, навіть якщо ділянку зарибнять, то знищених червонокнижних видів, які водилися у Сереті,  вже не повернути.

Андрій Об'єщик також додає, що на місці витоку був і представник водоканалу, який запевнив, що ситуацію будуть виправляти.

- В області декілька спілок рибалок – тернопільська, теребовлянська, бучацька, гусятинська, додає співрозмовник. - І зараз рибалки обурені зневагою водоканалу до річки. Вода там просто чорна, тече болото. 

Ситуацію прокоментував начальник виробничо-технічного відділу КП "Тернопільводоканал" Тарас Федунчик:

"На очисних спорудах КП «Тернопільводоканал» є три каскади ставків біологічної доочистки стоків. Оскільки на другому каскаді відбулося розмивання дамби, то очищені стоки не поступали на третій ставок, а одразу скидалися в річку Серет. Жодного негативного впливу це на флору та фауну річки не мало. Працівники КП "Тернопільводоканал" розпочали роботи з ремонту другої дамки, однак через їх специфіку та відсутність коштів, завершити ремонт власними силами не змогли. Тільки на початку липня працівникам "Тернопільводоканалу" вдалося домовитися зі "Спецбудом" про виконання робіт з ремонту дамби. Необхідні кошти планується залучити з екологічного фонду. Причиною можливої загибелі риби у річці Серет міг слугувати залповий скид забруднених стічних вод з молокозаводу на очисні споруди водоканалу, що відбувся днями".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катя Пері

    водоканал  сказочніки  ще ті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up