Станки під кулемети виготовляють волонтери у Тернополі

Станки під кулемети виготовляють волонтери у Тернополі
Вага такого станка під кулемет близько 20 кг. Кожен на собі тримає крупнокаліберний кулемет, що дає 600 пострілів в хвилину... та на відстані півкілометра пробиває 2 см броні.
Станки під важкі швидкострільні кулемети виготовляють тернопільські волонтери. Ці пристрої гасять віддачу при пострілі і дозволяють вести прицільну стрільбу з важкого кулемета. Волонтери працюють зранку до вечора і навіть у вихідні, бо замовлень від бійців з фронту є багато.

- Ми були в наших підрозділах і в одній з частин Збройних Сил хлопці поскаржилися, що парадокс держави в тому, що патрони завезли, кулемети є, а на що їх поставити нема, -  розповідає активіст Складу по збору допомоги воїнам АТО Тарас Білан. - Щоб ви розуміли, вага кулемета 33 кг, тобто взяти його на руку і здіснити стрільбу неможливо. Він робить 600 пострілів за хвилину, на відстані півкілометра пробиває 2 см броні. Віддача така, що людину відкидає разом з кулеметом. А ці станки мають компенсаторні механізми сили пострілу, які гасять віддачу і це дозволяє вести прицільну стрільбу.

Тарас розповідає, що „Тернопільські кулібіни” побачили схожий станок в одній з частин на фронті.

  • Нам ніхто навіть креслення не дав, раз побачили станок і відтворили, може навіть і кращий вийшов, - каже волонтер. - Річ є достатньо високотехнологічною. Станок виготовлений з металу, а компенсаторний механізм взятий з пружини від газорозподільчого механізму Уазіка. Ще підходить від „Волги” або від газона, а весь метал – з „Втормету”. Не скажу, що це просто, але ми це зробили. Перший станок назвали „Україна”, другий – „Тернопіль” в честь нашого міста, до речі він вже „воює” в АТО.

На Логістичному складі запровадили повний цикл виробництва – від порізки металу до фарбування станків.

Відео дня

- Станок має: порядковий номер, власну назву, на ньому вказано, де він виготовлений - MADE IN UKRAINE, Ternopol, - розповідає Тарас. - Де б та установка не була, всі знайють, що її виготовили в славному місті Тернополі і тернополяни є горді з того.
Кажуть, що на фронті таких вже більше десятка. Зараз на виході є кілька чергових зразків, які скоро будуть відправляти в АТО. У волонтерів виникла потреба в металі і коштах.

  • Нам потрібен будь-який метал, - зазначив Тарас Білан. - На „Вторметі” пішли нам на зустріч і обмінюють нам будь-який метал, який ми здаємо, на той, що нам потрібен. Друга проблема – це кошти. Орієнтовна вартість станка 3 тисячі гривень. Нам потрібні кошти на сверла, круги обрізочні, круги заточечні, оплату електрики і фрезерних робіт, запчастини вимушені замовляти чи купувати. Також потрібна людина, яка вміє якісно працювати на напівавтоматичному зварювальному апараті, бо точність зварювання потрібна достатньо висока. Це дозволило б вдвічі швидше виготовляти наші станки. Ми навіть готові іменем спонсора чи назвою організації назвати цю установку.

Замовлень у волонтерів багато.

- В зв'язку з цим ми працюємо і в неділю, і просимо долучатися всіх бажаючих прийти допомогти на кілька годин, в будь-який день чи ввечері, - каже Тарас. – Ми знаходимося на Східному масиві, вул. Ак. Дністрянського 10, тел. 0685874553.
 

Коментарі (2)
  • Анонім

    не розумію, чого ви називаєте Білана придурком? Відомо , що він з початку війни працює в Логістичному центрі, і, навіть навпаки - мало було чути про нього. Він працював. А хіба більше про нікого не чути? Ось приміром Ірина Жигунова. ЇЇ ніхто не обзиває? Чи не тому, що вона не йде на вибори? А що в тому поганого, що Білан хоче? Ви маєте право по-іншому відреагувати: просто не проголосуйте за нього! А ЩО ЗРОБИЛИ ВИ , шановний Анонім для війни?
  • Анонім

    Та це вже переходить всі рамки! Той  Білан піариться на кожному кроці - зробив півтора станки і я вже читаю 8-му статтю який він сильний волонтер, бо хоче на вибори, а наші нормальні тернопільські волонтери часто просять навіть їхніх імен не називати і не беруть з собою купу журналістів, шоб їх піарили а техенько але корисно забезпечують хлопців!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up