Вихованка дитбудинку навчилась робити зачіски з Інтернету

Вихованка дитбудинку навчилась робити зачіски з Інтернету
Дев’ятикласниця Мар’янка Дідух обожнює танці, любить спорт і залюбки читає художню літературу. Дівчинка намагається бути всебічно розвиненою і вірить, що тільки відкриваючи для себе нові заняття, можна знайти щось для душі
Як тільки 15-річна вихованка Струсівської санаторної школи-інтернату Мар’янка Дідух чує запальні ритми, її душа так і рветься до танцю. Дівчинка каже, що обожнює танцювати. Це дарує їй насолоду та внутрішнє задоволення.

- Я люблю і сучасні, і класичні, і українські народні танці, - розповідає вона. - Часто виступаю на шкільних заходах художньої самодіяльності, разом з іншими дітьми їздила на змагання у Тернопіль. Востаннє виступали в Марійському духовному центрі, що у Зарваниці. 

Мар’яна залюбки дивиться всі телевізійні програми, пов’язані з танцями. «Танцюють всі», «Танці із зірками», «Україна має талант» - це лише частина її улюблених передач. За словами дівчинки, вона завжди за когось уболіває. Саме тому відстежує всі досягнення своїх героїв. На питання, чи мріє юнка сама побувати на великій сцені, танцювати перед величезною аудиторією, щоб її виступи показувати по телевізору, вона скромно і в той же час рішуче відповідає: «Ні».

- Вболівати - так, але сама б не хотіла, певне, навіть не змогла б, - продовжує вихованка. -  Я не настільки публічна особа. Та й не маю мрії стати відомою танцюристкою. Просто танцюю, бо мені це подобається. Я від цього отримую задоволення. От і все.

Відео дня
blockquote>

Окрім танців, Мар’янка любить читати. Вона із задоволенням береться за нову книгу. Особливо їй подобаються романи та фантастичні твори. Щоправда, за уроками та іншими хобі знайти час для читання не завжди вдається. Але все одно дівчинка вірить, що людина перестає розвиватися, коли перестає читати.

Ще одне захоплення нашої героїні - це спорт. Разом із подругами вона грає у волейбол на уроках фізкультури. Деколи бере участь у змаганнях з бігу на великі та короткі дистанції.

Попри велике різноманіття захоплень, жодному з вищепелічених занять Мар’янка не планує присвячувати своє життя. Вона хоче стати перукарем, адже любить робити зачіски.

- Я роблю зачіски своїм подругам, їм подобається, - задоволено каже вона. - Навіть пробувала стригти (посміхається - прим. авт.). Поки що ніби все вдавалося, хоча потрібно ще вчитися. Спочатку шукала відеоматеріали в Інтернеті, намагалася їх копіювати. Тепер багато чого придумую сама. Адже хочеться робити щось оригінальне, неповторне.

Тож уже після закінчення дев’ятого класу школярка планує їхати на навчання до Тернополя. На студентське життя чекає з нетерпінням і вірить, що все задумане обов’язково реалізує на практиці.

Разом із Мар’янкою у Струсівській санаторній школі-інтернаті виховуються четверо її братів. Загалом же у родині аж 10 дітей. Один брат Мар’яни вже вчиться в училищі, сестра та брат працюють в Італії, ще одна сестра має власну сім’ю. З рідними, які перебувають поза стінами рідного інтернату, дівчина періодично спілкується. Також вона має маму. Та навідується до дітей час від часу. Про усиновлення юнка і чути не хоче. У чужу сім’ю, каже, не пішла б.

- Я вже скоро поїду навчатися, у мене починається самостійне життя, - наголошує вона. - Немає сенсу іти в якусь родину.

У мріях дівчини - подорожувати та відкривати для себе нові міста і країни. Найбільше вона прагне побувати в сонячній Італії, країні романтики.

- Я хочу поїхати, подивитися, як живуть люди, відпочити, але працювати та жити хочу лише в Україні, - впевнено каже вона. - Я люблю свою країну. Впевнена, що люди та земля у нас - найкращі у світі. Вірю в те, що все буде добре. Ми переможемо цю біду, яка звалилась на наші плечі!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up