За незаконно спійману рибину платити доведеться більше

Задоволення порибалити, незважаючи на заборону, подорожчало. За новою таксою порушники сплачуватимуть за кожну незаконно спійману рибу в 5-100 разів більше ніж раніше.

Такі "розцінки" ввів Кабмін Постановою №1209 від 21 листопада. Документ вступив у дію, а відповідно й зросли штрафи, з другого грудня. Йдеться про сплату штрафу за незаконне добування, збирання або знищення цінних видів.
- Зокрема про відшкодування шкоди, заподіяної цінним водним біоресурсам у рибогосподарських водних об’єктах України, водним біоресурсам, що є природним багатством континентального шельфу України, водним біоресурсам в економічній зоні України, - каже провідний фахівець головного державного управління рибоохорони та регулювання рибальства у Тернопільській області Марія Корнафель. - А також анадромних видів риб, що водяться у річках України за межами цієї зони.
За словами пані Корнафель, охочим порибалити в обхід закону варто пам’ятати, що таксу рахують у неоподаткованих мінімумах, а не у гривнях, як інколи вважають. А відтак сума штрафу, наприклад, за вилов білого амура не 15 грн, а 15 неоподаткованих мінімумів. Сьогодні це – 255 грн за рибину.
- За сазан, наприклад, сума штрафу сьогодні 306 гривень, - додає вона. – А за щуку – 340 гривень.
Цьогоріч, за інформацією співрозмовниці, в області порушували правила риболовлі 1041 разів. 428 порушень були грубими. Тобто порушники використовували заборонені знаряддя лову. Ще 87 адмінпротоколів інспектори склали за незаконний збут.
- За порушення цього року наклали штрафів на 93 тис 677 гривень, - каже пані Корнафель. – А збитків нанесли на 36 тис. грн. 637 знарядь лову – вилучили.
Часто порушників вдавалось ловити на гарячому завдяки інформації, отриманої від мешканців через телефон довіри. 

Амур білий -15
Білизна - 15
Верховодка (уклія) -1
В’юн -1
Карась сріблястий -1
Краснопірка - 4

Лин  - 7
Лящ -10
Підуст звичайний -2
Сазан - 18
Товстолоб -15
В’язь - 8
Сом - 25
Судак звичайний - 30
Йорж звичайний - 1
Окунь 1
Бичок
(крім видів, занесених до Червоної книги України) - 2
Щука - 20
Інша риба (крім видів, занесених до Червоної книги України)  - 1
Водні безхребетні
Раки (крім широкопалого рака) - 1,5
 

Відео дня
>Світлана ГРИВАС,

[email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    найбільші порушники закону працюють в рибінспекціі. Візьміть влітку човна і проїдьтесь Івачівським ставом, Навіть вдень не говорячи про ніч. Я вже не говорю про весну і осінь. Ці пори року лише для них. Приїдьте вдень і ви побачите ще одних порушників- підводних мисливців. Для них взагалі заборонено полювати в Івачеві, однак вони це роблять відкрито вдень, Отак.....

    Anonymous reply Anonymous

    Там полює лише головний іхтіолог Гоч, і ця риба їй потрібно продати для наукових досліджень.

    Anonymous reply Anonymous

    нетринди ! підводне полювання то спорт ! а якшо тобі непокинені те все то вперед вудкою ! непопробуваши цей спорт нема чого гнати на підводників !

    Anonymous reply Anonymous

    Відколи вбивство стало спортом ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up