Партнер рубрики Події

Павуків тернополянин лякатиме овечою шкурою

Павуків тернополянин лякатиме овечою шкурою
Близько тисячі кілометрів пустелями і горами Казахстану проїде тернопільський велосипедист 27-річний Олександр Рибаков.

Уся подорож триватиме місяць. Тільки поїздом в одну сторону, до місця мандрівки, турист їхатиме чотири дні. Проїзд тернополянин здійснить разом із командою українських велосипедистів.

— Саме на велосипедну поїздку передбачено 22 дні, — розповідає колега велосипедиста по облтурклубу Володимир Горон (27 р.). — Команда стартує з форту Шевченково, де відбував свою каторгу Великий Кобзар і, проїхавши плато Устюрт, фінішує знову в Шевченківських місцях.

Відео дня
>Спеціально для цієї мандрівки велосипедист купив собі великий велобагажник, адже подорожувати запланували малолюдними місцями, де докупити продуктів практично немає де. Для того, щоб можна було везти багато вантажу, велосипедист спеціально підсилив свій багажник. Додаткові кріплення для вантажу тернополянин зробив і на передній вилці велосипеда.

— Спереду Олександр буде везти дві трилітрові пляшки з водою, — розповідає Володимир Горон. — Адже маршрут подорожі пролягає через пустельні райони, де воду можна буде набрати тільки в кількох місцях. Загалом із собою щодня кожен роверист везтиме по 10 літрів води.

Додаткового вантажу, окрім їжі і води, додає маса потрібного для походу одягу. Погода в цей час мінлива. Може бути як спекотно, так і морозяно – відповідно, на своєму багажнику кожен везе одяг на всі сезони.

Спеціально везуть із собою роверисти і шматки овечої шкіри.

— У пустелях Казахстану водяться отруйні павуки Каракурти і кобри Ефи, — пояснює Володимир Горон. — Їх укус може бути смертельним для людини, а єдиним простим і надійним захистом від них є овеча шерсть. Павуки і кобри бояться запаху овець, адже ті, проходячи отарами, просто топчуть їх.

Повернутися з поїздки велосипедист планує наприкінці квітня. Якщо вся подорож складеться так, як планують, тернополянин зарахує собі в актив велопоїздку 5-ої, найвищої, категорії складності.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    ОГО!!! ну ти Сашко і дає...! успіхів і щасливої дороги
  • Anonymous

    На превеликий жаль державним мужам не потрібна здорова молодь. Бабло краще збивати на наркоманах та алкоголіках. Та й виборчі голоси завжди можна поміняти на пляшку чи дозу...
  • Anonymous

    Удачі!

    Anonymous reply Anonymous

    повідомлення з мандрівки: 7.04.2009 " Все супер. Обгоріли руки, ніс. Вночі холодно. Купалися в морі. Степ, верблюди, вівці. Зв'язку довго не буде"
  • Anonymous

    СУПЕР! МОЛОДЧИНА! потрібно культивувати в нашому суспільстві активний відпочинок! Удачі тобі і щасливого повернення! Нехай зробить фотографії, І НАПИШІТЬ СТАТТЮ ПРО ПОДОРОЖ!

    Anonymous reply Anonymous

    класссссссссс!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up