Пільговики теж можуть отримати субсидії

Пільговики теж можуть отримати субсидії
При заповненні декларації на отримання субсидії слід також вказувати дохід, отриманий від здачі в оренду земельного паю. Люди, які мають пільги, теж можуть розраховувати на субсидії.

Зразки декларацій та заяв на отримання субсидій почали отримувати тернополяни. У зв’язку з цим чимало читачів звертаються в редакцію із запитаннями, які виникають у них з приводу оформлення цих документів.
«Мене цікавить тема субсидій і правильного заповнення заяв та декларацій, які почали розсилати, - пише читачка Тетяна. -  Адже жодних інструкції разом із документами не надійшло. Можливо, ваші журналісти змогли б з’ясувати все у компетентних осіб. Зокрема, мене цікавить, куди тернополянам потрібно надсилати чи особисто заносити документи, за якою адресою? За який період потрібно вказувати дохід і як його вираховувати?»

За роз'ясненнями ми звернулися до заступника директора департаменту соцзахисту населення обладміністрації Володимира Івахова.
- Документи на оформлення субсидій тернополянам потрібно надіслати у жек за місцем проживання, - пояснює Володимир Івахов. - Або ж відправити поштою в міськуправління соцзахисту за адресою вул. Лисенка, 8. Можна також занести документи туди особисто. Жителі сіл можуть надіслати папери поштою у районне управління соцзахисту або занести особисто чи передати у сільську раду уповноваженому представнику з оформлення субсидій.

Відправляючи документи поштою, можна звернутися у найближче поштове відділення. Фахівці «Укрпошти» нададуть консультацію з приводу порядку надсилання усіх документів на отримання субсидії.
У графі «найменування структурного підрозділу з питань соцзахисту» слід вказувати, наприклад, Зборівське районне управління соцзахисту чи Тернопільське міське управління соцзахисту і т. д., залежно від того, де людина проживає.
Як наголошує Володимир Івахов, дохід у декларації потрібно вказувати не з квітня 2014-го до квітня 2015-го року, а за весь 2014 рік, тобто за період з 1 січня до 31 грудня 2014 року.
У людей також виникає питання, як правильно заповнити графу «сума доходу без урахування податку з доходів фізичних осіб».

- Людина самостійно не може визначити цієї суми, - пояснює Володимир Івахов, - бо від нарахованої зарплати не беруть до уваги податок з доходів фізичних осіб, але враховують військовий збір і єдиний соціальний внесок. Тому слід звернутися у бухгалтерію свого підприємства, дізнатися суму нарахованої зарплати за минулий рік і суму нарахованого податку з доходів фізичних осіб. Від однієї суми потрібно відняти іншу. Це можна зробити самому або ж можуть порахувати у бухгалтерії.
Як пояснює фахівець, у статті доходів слід також вказувати дохід від здачі в оренду земельного паю, незалежно від того, як берете оплату - у грошовій формі чи в натуральній. Якщо ж сім’я має у власності тільки присадибну ділянку, на якій вирощує продукцію для себе, вартість цієї продукції не потрібно вказувати як дохід.
Ще одне питання, яке цікавить споживачів: нарахування субсидій для тих, хто має лічильники, адже обсяг використаного і оплата будуть різнитися щомісяця.

Володимир Івахов пояснює, що субсидію надаватимуть на норму споживання і вона не залежатиме від обсягу спожитого. Якщо споживач зекономить і використає менше виділеного ліміту, цю субсидію йому зараховуватимуть як оплату за наступний місяць. Такий підхід, на думку фахівців, повинен стимулювати споживачів до економії.
Слід звернути увагу на те, що на субсидію можуть розраховувати навіть ті, хто має пільги.
- Одне другого не виключає, - пояснює Володимир Івахов. - Якщо вартість послуг вища, ніж пільговик спроможний оплатити, він все одно отримає субсидію. Субсидія призначається з урахуванням усіх пільг, які має споживач.

Чиновник також наголошує, що у багатьох сімей ситуація може бути нетиповою, тому, навіть отримавши усі роз’яснення, у людей все одно виникатимуть питання щодо правильного оформлення документів. У таких випадках потрібно особисто звернутися в управління соцзахисту, і фахівці усе роз’яснять.
Заяви на субсидії та декларації про доходи приймають із 1 травня - так вказано в отриманих людьми документах. Однак, як запевнив Володимир Івахов, в органи соцзахисту можна звертатися уже тепер.
- До нас приходять люди із запитаннями з приводу оформлення заяв на субсидії, - каже фахівець. - Ми все роз’яснюємо і приймаємо від них документи, не чекаючи до 1 травня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Пішли ви на х..й з вашими субсидіями подонки,потім прийдете до мене додому побачите в мене цвітний телевізор і холодильник і скажете що я багатий і не підлягаю під субсидії  суки ! Яке ви маєте право ходити по хатах недоноски і винюхувати своїми смердючими носами ,що в кого !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up