У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність

У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність

У соціальних мережах поширюється інформація про випадки цькування дітей в одній із шкіл Бучача. Яка реакція поліції 

Ювенальні поліцейські провели перевірку щодо хуліганських дій у навчальному закладі Тернопільщини. Правоохоронці з’ясували обставини обох подій. 

На батьків дітей, які застосували до своїх однокласників фізичне насильство, ювенальні поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до частини 3 статті 173-4 (булінг (цькування) учасників освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки, булери не досягнули віку, з якого настає адміністративна відповідальність. 

Крім цього, за неповідомлення керівником закладу освіти уповноважених підрозділів органів Національної поліції України про випадки булінгу учасників освітнього процесу, поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення на директора навчального закладу відповідно до частини 5 статті 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Відео дня

Адміністративні матеріали працівники поліції скерують до суду для прийняття рішення згідно з законом. 

Головне в законі про протидію булінгу в школах

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про шестикласника з Тернопільщини, який впродовж кількох місяців неодноразово вчиняв булінг своїх ровесників. Зокрема, побив двох однокласників., кинув м'яч у голову одного з них й обмастив крейдою його одяг, подер підручник математики однокласниці тощо.

Читайте також:

Батько школяра з Тернопільщини, який цькував своїх однокласників, заплатить штраф

Булінг щодо вчителя: на Тернопільщині батьки заплатять штраф за нечемність сина-восьмикласника

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Елена

    Да уж ростуть у нас дітки- тварі...
  • Ірина Кальмук

    Ніхто. Зараз діти, як звірі. Так б'ють і знущаються над іншими. Не має елементарного виховання людяності. А тільки викликати мамочку винуватця, то очі повибирає. Знаю на власному досвіді. Донечку душили, все замняли. Я її перевела на індивідуальне навчання, бо взагалі в спецшколу нас хотіла заучка відправити. Доця мала групу по епілепсії, мала легкі судоми. А після удушення серйозні наслідки. Через декілька років ще серйозніші виникли, чуть не померла. В нас тільки вміють відео показати і нічого не буде
  • українка

    добре, що відреагували, молодці, а винні нехай своє отоимають
  • Vova

    Наша квіточка боїться тривоги треба їхати за кордон.

keyboard_arrow_up