Розшукуваний Інтерполом олігарх з Тернопільщини каже, що не ховається

Розшукуваний Інтерполом олігарх з Тернопільщини каже, що не ховається
Розшукуваний Інтерполом співвласник "Мрії" Микола Гута каже, що про те, що його розшукують, дізнався з газет і збирається найближчим часом повернутися в Україну, а поки вивчає суть претензій.

 Про це він сказав в інтерв'ю Forbes-Україна. За словами Гути, про те, що його розшукують, він дізнався через газети.
"Той факт, що я не доїхав до України, не означає, що я ховаюся. Але я хочу побачити матеріали справи, зрозуміти суть претензій і визначити подальші кроки в юридичній площині", - сказав він.
"Стосовно моєї справи адвокати та юристи активно працюють, аж до звернення в європейські інстанції", - зазначив Гута.
Гута відмовився говорити, на якому континенті він знаходиться. "Можу тільки сказати, що я громадянин України і планую жити в рідній країні", - сказав він.

"Пишуть, що з 31 березня я "в бігах". Хоча я був і в Києві, і в Хмельницькому, і в Тернополі. Величезна кількість людей, в тому числі представники іноземних компаній, можуть це підтвердити. Остання моя публічна зустріч з представниками українських та іноземних банків, до слова, відбулася 16 грудня 2014 року", - додав бізнесмен.
Він вважає, що в цій справі є політичний підтекст та елементи політичного рейдерства.
"Коли я говорю про політичне рейдерство, я маю на увазі, що для тиску на нас використовуються державні органи, в тому числі і щоб відволікти увагу громадськості, демонструючи видимість діяльності", - підкреслив Гута.

"Адже ситуація з "Мрією" - не єдиний для українського агросектору випадок компанії, яка не може повернути кредити. Вибрали нас, швидше за все, щоб "пропіаритися" і змістити акценти"... У той час як багато інших, набагато більш серйозних справ (як економічного, так і політичного плану) залишаються в тіні", - вважає він.
За словами Гути, 16 грудня, коли він зустрічався з кредиторами, представники київської міліції проводили обшуки в столичному офісі компанії. Були також обшуки в інших офісах "Мрії", підтвердив він.
"У мене немає претензій до жодного інвестора чи банку, які б дії вони не робили. Але я не можу зрозуміти, чому вони діють емоційно, а не раціонально, і шкодять тим самим і самим собі, і компанії", - зазначає бізнесмен.

"Є кілька варіантів виходу із ситуації. Ми бачили в Україні кілька невдалих реструктуризацій, коли топ-менеджмент приходив не рятувати ситуацію, а просто дерибанити. Розпродати землю - а такі запити вже надходять, порізати техніку, а потім звалити все на "попередників" - такі речі з "Мрією" не пройдуть. Ми знаємо собі ціну і стервятнічества не допустимо", - додав він.
Як відомо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників.
На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві. Подробиці звинувачення озвучив народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні 2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Маховик правди

    Я взагалі офігєваю про цього клерка по всьму інтернету в новинах крутять напевно 2 тижні ,і так скоренько подали на нього в інтерпол  . Та януковичу і його шоблі такої "уваги" не приділяли аж через рік оголосили в розшук і там набереться справ не на один десяток томів ось над чим треба працювати ,а вони давай якогось мілкого клерка маринувати . У нас існує практика ,коли того що вкрав ровер йому впаяють 10 років зони ,а той що вкрав мільйони 1 рік умовно .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up