Вартість проїзду у маршрутках і тролейбусах зросте в жовтні та січні

Вартість проїзду у маршрутках і тролейбусах зросте в жовтні та січні
  • З 1 жовтня проїзд у маршрутці коштуватиме 5 грн, а в тролейбусі 4 грн. А з 1 січня - 6 грн у маршрутках та 5 грн у тролейбусах, якщо розраховуватись готівкою.
  • Для тих, хто має картку тернополянина, вартість проїзду залишиться та сама.

Соціальна картка тернополянина почне функціонувати з 1 жовтня. Тоді й запровадиться диференційований  тариф для громадського транспорту. При використанні персоніфікованого електронного квитка або проїзного квитка тариф на проїзд залишиться незмінним. А при розрахунку готівкою за проїзд доведеться заплатити більше.

- Для власників картки тернополянина вартість проїзду у громадському транспорті не зміниться. У тролейбусі – 3 гривні, маршрутному таксі – 4 гривні, - повідомив начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський. - Без картки  з 1 жовтня вартість зросте на гривню. А вже з нового року буде впроваджено трьохрівневий тариф. Тобто, розрахунок готівкою - на 2 грн дорожче, простий електронний квиток, який може придбати будь-хто, - на 1 гривню дорожче, а з персоніфікованою карткою тернополянина ціна залишиться незмінна - 4 грн за маршрутку та 3 грн за тролейбус .

Пільговики з карткою тернополянина і надалі їздитимуть безкоштовно, а учні та студенти матимуть знижку 50%.Ті пільгові категорії громадян, які не встигнуть оформити до жовтня картку, ще до Нового року зможуть їздити у громадському транспорті міста за посвідченням.

Відео дня

Читайте також: У Тернополі підняли ціни на проїзд у таксі

Нагадаємо, отримати соціальні картки тернополянина можна у ЦНАПі, управлінні соціальної політики, ЖЕКах.

Щодом ОСББ, то керівник громадської спілки «Рада голів ОСББ» Сергій Лупак зазначає, що вони проводять консультації як отримати картку тернополянина. 

- До нас часто телефонують мешканці та питають, чому ти не видаємо картку тернополянина. Для цього необхідно мати ресурс: комп"ютери, працівників, приміщення та фотокамери, - зазначив Сергій Лупак. - Наша робота полягає в роз"ясненні де, як та коли цю картку можна отримати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Петро Білецький

    А карту лоха випустять ??  Шоб коли на гроші розвели можна було піти і по карті получити інші.

    бурундук reply Петро Білецький

    ооо так то ж вона і є
  • Наталія Строк

    А в інших містах України є такі картки і така

    різна вартість на проїзд в громадському транспорті?

    Anonymous reply Наталія Строк

    нє, ми перші. того і лажають стільки

    Anonymous reply Наталія Строк

    Ага, карта варшавянина, карта, парижанина... Чим би ще ми світ здивували.

    Придурки, бля...
  • Igor Ber

    Надал з Мединським хочуть бабла підняти!!!

    Anonymous reply Igor Ber

    звичайно, не може кусочок пластмаси стільки коштувати. а кому ті гроші підуть, га?

    бурундук reply Anonymous

    явно не перевізникам
  • Микола Унгурян

    а що Конституція вже не указ чиновникам-казнокрадам з ТМР?

    Діонісій reply Микола Унгурян

    давно вони чхали на неї.

    Anonymous reply Діонісій

    думаю по документах там всьо "чисто". вони ж хитрожопі, найшли спосіб обійти

    бурундук reply Anonymous

    рано чи пізно то всьо вилізе, але до того часу їх не буде  в Україні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up