Картку тернополянина роблять в ЦНАПі, соцзабезі, а скоро і в ЖЕКах

Картку тернополянина роблять в ЦНАПі, соцзабезі, а скоро і в ЖЕКах

Соціальна картка тернополянина буде впроваджена у місті з 1 жовтня, і через це виник ажіотаж.  В міськраді тернополянам радять не поспішати оформляти картку та не створювати черги в управліні соцполітики.  

Зокрема, на засіданні виконкому 16 серпня  прийняли ряд рішень, які стосуються впровадження «Соціальної картки тернополянина».
 
- Ми вирішили внести правки і збільшити кількість пунктів, де б учень чи студент міг би написати заяву про отримання картки, - повідомив начальник управління транспорту Ігор Мединський. - В попередньому рішенні  це можна було зробити виключно у своєму навчальному закладі. Також збільшили пункти для прийому заяв для пільговиків. Зокрема, сьогодні розпочали співпрацю з ЖЕКми. Вони мають усе необхіде, щоб приймати заяви: приміщення, копм’ютери та персонал. Залишилось лише навчити працівників як заповняти анкету та передавати дані в електронну систему. А також встановити камери, щоб фотографувати людей для картки. Цей процес вже розпочався, тому нема потреби вистоювати величезні черги в соцзабезі.
 
- Зараз пенсіонери та пільговики масово стоять у черзі за картками, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Зараз в управлінні соцполітики обслуговують близько 560 людей на день. Проте пільговикам поспішати не варто. Хто не встигне отримати картку до 1 жовтня зможуть ще їздити по посвідченню.
 
Інші категорії тернополян, щоб їздити у громадському транспорті за нижчим тарифом, повинні будуть оформити персоніфіковану соціальну карту тернополянина або купити проїзний квиток. За цими документами вартість проїзду залишиться незмінною, а от при розрахунку готівкою вартість проїзду буде вищою
 

Пільговики та пенсіонери за віком можуть подати документи на виготовлення «Соціальної карти тернополянина» і в управлінні соціальної політики, і у ЦНАП. Ті пільгові категорії громадян, які не встигнуть оформити до жовтня картку, ще до Нового року зможуть їздити у громадському транспорті міста за посвідченням.

Учні та студенти, які вже подали документи на оформлення проїзних наприкінці попереднього навчального року, отримають картки на початку вересня. Ті ж учні та студенти, хто не оформив картку, зможуть подати документи на її виготовлення у навчальних закладах, у ЦНАПі або в управлінні соціальної політики.

Інші категорії тернополян. Тернополяни можуть оформити персоніфікований електронний квиток через ЦНАП, управління соцполітики, або ж придбати проїзний квиток у спеціальних пунктах продажу (*перелік цих пунктів буде оприлюднено додатково). При використанні персоніфікованого електронного квитка або проїзного квитка тариф на проїзд залишиться незмінним. А при розрахунку готівкою за проїзд доведеться заплатити більше.

Відео дня

Документи на оформлення «Соціальної карти тернополянина» можна подати:                                                                                                                            

  1. · у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг) за адресою вул. Князя Острозького 6, тел.40-41- 93.
  2. · в Управлінні соціальної політики міської ради за адресою: вул. Лисенка 8, ІІ поверх, 30 каб. тел. 23-53-43;
  3. · в Оператора електронних систем за адресою вул. Тролейбусна 7, тел.40-03-50, 0672400356.

Термін виготовлення персоніфікованого квитка становить до 20 робочих днів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • :trf :trf

    Ось вам і грубе порушення Конституції, а саме дискримінація за територіальною ознакою, зима 2014року повертається. Спочатку верховна рада порушила конституцію і ім нічого за це не було, а тепер кожен двір буде своі картки вводити
  • валерія

    чергова афера людини, яка просрала місто
  • Арнольд

    очєрєдна афера, бруківки скоро не буде де стелити, от і придумали новий бізнес
  • Anonymous

    І що, ніхто не зупинить той ідіотизм?

    І що найбільше дивує, то бидло, що побігло ту картку отримувати.

    Кароліна Умарова reply Anonymous

    це дійсно якась маячня з тими картками!влада придумує для нас щось нове .....там вистояти жах.....це нововедення не стане кращим для жителів міста!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up