До Львова запрошують любителів класики


До Львова запрошують любителів класики
Фестиваль класичної музики об'єднає Львів та Краків з 15 до 31 серпня. "Музика у старому Львові" готує кілька концертів вічної музики. Квитки - 30-50 грн. Частину зібраних коштів передадуть українським військовим.

Загалом у Львові запланували дев'ять концертів. Будуть виконавці з Польщі, Англії, Швейцарії, Австрії. Усі виступи проходитимуть у храмах.
Програма:
15 серпня - виступ "Віртуозів Львова", польських флейтистів Лукаша Длугоша і Агати Кєляр, а також скрипаля Володимира Дуди у храмі Храмі святих апостолів Петра і Павла (костел Єзуїтів). Початок - о 20.00. До уваги слухачів пропонуватимуть твори австрійського композитора-класика Вольфганга Амадея Моцарта, українських композиторів Максима Березовського, Мирослава Скорика та польського митця Януша Бєлєцкого.


16 серпня - "Молоді таланти" - фортепіанне тріо CAMINO студентів Краківської музичної академії зіграють у великому залі Львівської музичної академії ім. М. Лисенка (вул. Нижанківського, 5). Початок - о 17.00. У програмі твори різноманітних композиторів: француза Ернеста Шоссона, аргентинця Астора П’яццолли, поляка Анджея Пануфніка.
17 серпня - концерт за участю польського віолончеліста Бартоломея Козяка у костелі святої Марії Магдалини (вул. С. Бандери, 8). Початок - о 19.00. Сольні твори для органу виконуватиме українська піаністка, клавесиністка та органістка Олена Мацелюх. Звучатиме музика польських композиторів ХVI-ХVII ст. – Петра Зелеховського, Миколая з Кракова, Марціна Леополіти, Яна Подбєльського та німця Й.С.Баха.

22 серпня - пісні австрійського композитора Франца Шуберта та англійського композитора й лютніста Джона Доуленда у виконанні англійки Емми Кіркби (сопрано) та володаря унікального голосу – басу профундо Жоела Фредеріксена зі Сполучених Штатів Америки у храмі Святої Євхаристії (приміщення Музею історії релігії - площа Музейна). На старовинному інструменті – лютні гратиме Міхал Гондко зі Швейцарії. Початок - о 18.00.

Відео дня

23 серпня - програма "Львівський Моцарт" у храмі святих апостолів Петра і Павла. Серед виконавців – академічний камерний оркестр "Віртуози Львова", хор "Глорія" (керівник – Володимир Сивохіп), партію фортепіано виконуватиме Оксана Рапіта, диригуватиме Сергій Бурко. У програмі твори сина Вольфганга Амадея Моцарта – Франца Ксавера. Початок - о 20.00.
24 серпня - програма "Львівський Паганіні" у Домініканському соборі. Початок - о 18.00. У виконанні академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" під батутою молодого талановитого диригента Ірини Вакуліної прозвучать твори Кароля Ліпінського (польський скрипаль, композитор і педагог на початку ХІХ ст., не раз виступав у Львові).
29 серпня - у Латинському катедральному соборі (площа Катедральна 1) польський Молодіжний оркестр Бетховенської Академії під батутою Тадеуша Стругала виконають твори німецького композитора Людвіга ван Бетховена, серед яких Увертюра "Коріолан" та Симфонія № 7. Початок - о 20.00
30 серпня - лірико-комічну оперу "Сокіл" українського композитора Дмитра Бортнянського виконають на Італійському подвір’ї історичного музею (пл. Ринок, 6). Початок - о 17.00. Партію клавесину виконуватиме Наталя Свириденко. Солісти: Віктор Тетеря, Оксана Петрікова, Станіслав Трифанюк, Анастасія Арбузова, Василь Бокоч та Юлія Успенська.


31 серпня - Requiem в греко-католицькому архикатедральному соборі св. Юра (пл. св. Юра, 5). Requiem Вольфганга Амадея Моцарта – траурна заупокійна меса, написана на канонічний латинський текст австрійського композитора-класика. Виступатимуть: академічний камерний оркестр "Віртуози Львова", хор "Глорія" (керівник – Володимир Сивохіп), хор собору св. Юра (керівник – Надія Паворозник) та солістів, серед яких українські виконавці Анастасія Арбузова (сопрано), Дарія Князева (альт), й польські музиканти Пшемислав Борис (тенор) та Єжи Бутрин (бас). "Реквієм" виконуватиметься під батутою польського диригента Станіслава Галонського. Початок - о 19.00.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up