Школярі виготовляли “шкарпуків” із книги Галини Вдовиченко

Школярі виготовляли “шкарпуків” із книги Галини Вдовиченко
Дитячу книгу “Ліга непарних шкарпеток” презентувала львівська письменниця Галина Вдовиченко в бібліотеці-музеї національної іграшки 14 березня. Після чого тернопільські школярі зробили героїв твору власними руками.

Майстер-клас по виготовленні іграшок зі шкарпеток провела тернопільська письменниця Ірина Мацко.

- Прочитала книгу і вирішила оживити її персонажів, - говорить Ірина Мацко. - все, що потрібно — шкарпетка, нитки, голка, вата та інші деталі для прикрас. Можна так перетворити усі свої непарні шкарпетки на цікаві іграшки.

У творі авторка хотіла донести до дітей поняття правильної дружби, додає Ірина Мацко. Непарні шкарпетки разом рятуються від людей, які їх хочуть викинути в смітник.

Відео дня
> - Мене завжди тягне до теми об”єднання для досягнення спільної мети, - каже авторка Галина Вдовиченко. - Хочу показати на простих прикладах, що кожна людина має бути цікавою особистістю сама по собі, але тільки спільно з іншими людьми вона може щось зробити. Шкарпетки у книзі живуть в окремому світі. Там вони називаються шкарпуками та шкарпанями,шкарпетонами, мають свої Шкарпати — подушки на дивані. Я буду разом з дітьми виготовляти цих героїв.

Діти принесли з собою усі необхідні знаряддя праці — шкарпетки, різнокольорові нитки, бантики, гудзики. Вони записувались в чергу, щоб взяти книгу в біблотеці.

- Ми з подругою Софією вже навчились робити мотанки, - каже учениця 5-го класу Вікторія Запорожець. - Нам це дуже подобається. Хочемо зробити багато таких таких іграшок зі шкарпеток. Будемо виготовляти їх веселими та яскравими.

{photo_gallery id=3819|}

 

Довідка:

 

Галина Вдовиченко — українська журналістка і письменниця. Народилася 21 червня 1959 р. на Кольському півострові за Полярним колом. Навчалася в школах Івано-Франківська, Надвірної, Рави-Руської, Москви, часто бувала у бабусі з дідом у селі Отинія Коломийського району Івано-Франківської області, на батьківщині батька. Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. У вересні 2008 року Галина Вдовиченко дебютувала з романом "Пів'яблука" і відразу заслужила визнання читачів. Книготорговельна мережа ЕМПІК відзначила її дипломом "Дебют 2008 року" в номінації "Кращий автор", а в конкурсі на найкращу українську книгу журнал "Кореспондент" присудив їй другу премію.У червні 2009 р. Галина Вдовиченко отримала Першу премію в номінації "Роман" на літературному конкурсі "Коронація слова – 2009" за роман "Замок Гербуртів", який виданили під назвою "Тамдевін".

Працює заступником головного редактора щоденної газети "Високий Замок" (м. Львів). Має доньку та сина. А ще  чимало захоплень: фото, гірські лижі, дизайн одягу та інтер"єрів, колекціонування рукавичок.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up