Партнер рубрики Події

"У парку "Загребелля" - хвора риба. Обережно, вона може з'явитись на ринках" - активіст (ОНОВЛЕНО)

"У парку "Загребелля" - хвора риба. Обережно, вона може з'явитись на ринках" - активіст (ОНОВЛЕНО)

Риба у парку "Загребелля" з паразитами, і закликає бути обережними, адже вона може з'явитись на ринках, застерігає директор ГО "Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля" Андрій Об'єщик.

"Увага! солітер (глисти) в рибі в парку Загребелля! - пише Андрій Об'єщик у себе на Facebook. - Сьогодні стали свідками, як чоловіки підсаками виловлювали хвору рибу в парку Загребелля і талували її в сумки. Також розказали, що люди приходять в парк і регулярно черпають хвору рибу в цьому місці і несуть її до дому. Тому попереджаємо людей, цю хвору риби можуть реалізовувати на наших ринках чи на прилавках магазинів у вигляді тараньки. Після вживання такої риби можна серйозно захворіти. Будьте обережні! PS. Став потрібно лікувати від паразитів!"

У Тернопільській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини кажуть, що якщо належним чином обробити рибу, то сильної шкоди здоров’ю вона не завдасть. Щоправда їсти таку рибу навряд схочеться.

- На ринку повинні досліджувати рибу в обов’язковому порядку, - каже провідний лікар-паразитолог Любомира Скіра. - З кожної партії береться зразок для дослідження, тому хвора риба в принципі не повинна б потрапити на ринкові прилавки. Інше діло стихійні ринки. Звичайно, якщо людина купила рибу з рук вона не буде нести її у лабораторію. На око паразитів визначити важко: це можуть бути чорні цяточки, виразки, які часто плутають з механічними пошкодженнями, здутий живіт. Якщо господиня правильно її приготує, вийме непотрібні нутрощі, зокрема кишківник, де найчастіше ховаються паразити, проведе термічну обробку, то сильної шкоди здоров’ю така риба не завдасть.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Piter Savka

    Головне куда він її буде нести цей мужик ?? для чого він її ловить ?

    Діонісій reply Piter Savka

    вони її товчуть ще з минулого четверга, там вони між собою сварились, чуть не потопили один одного, так рибки дармової хотілось.

    зробить з неї тараньку і продасть, отримає бабло, а то що далі буде з людьми йому до лампочки.

    Piter Savka reply Діонісій

    та по ходу він сам її їсть. Там вони просто викидають пого паразита шо сидить в кишках і оглядають мясо чи там яєць нема і все.

    Діонісій reply Piter Savka

    наявність яєць вони не визначать на око, заражену рибу можна їсти, при умові належної обробки, але, якщо вона на продаж, то сумніваюсь, що хтось іі буде просалювати гарно.

    при правильних тепловій обробці, глибокому замороженні, належній просолці ця риба безпечна, далі іде питання "брезгливости" , але краще таку рибу просто викинути або закопати, а не скормлювати тваринам і птиці.
  • Анонім

    То не Загребелля, то парк Топільче!
  • Анонім

    Алкашня біля опілля зжере з радістю!

    Piter Savka reply Анонім

    Як що це тарань засолена, то сіль вбиває будь-якого паразита.

    Анонім reply Piter Savka

    паразита вб'є, но не його яйця!

    Piter Savka reply Анонім

    і яйця також. Ви думаєте як би так було легко заразитись то вже би давно всі хворі ходили. Я рибак і постійно ношу з озера рибу і їм. Ніколи мені ше не попадалась риба з такими паразитами. Я її завжди добре оглядаю і добре термічно обробляю перед тим як вжити.

    Анонім reply Piter Savka

    Термічна обробка і обробка сіллю це різні речі! Навіть термічна обробка не завжди уб'є яйця, якщо проводилась протягом молої кількості часу.
  • Anna Khita

    А таку рибу подають в сільпо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up