Партнер рубрики Події

Чи потрібна нам нова поліція? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Чи потрібна нам нова поліція? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
А як думаєте ви: чи потрібна нам нова поліція? Що вона має робити? Які основні критерії повинні бути при відборі кандидатур поліцейських? Яку заробітну плату, на ваш погляд, вони мають отримувати?
На початку жовтня у Тернополі стартує набір кандидатів до патрульної поліції. Як раніше говорив начальник обласної міліції Олександр Богомол, зарплата патрульних буде становити від 8 тис. грн.

Чим займатиметься новий штат поліцейських? Чи потрібна спеціальна освіта та досвід роботи у правоохоронних органах? Відповіді на ці та інші питання ви зможете побачити в найближчому випуску газети «RIA плюс».

А як думаєте ви: чи потрібна нам нова поліція? Що вона має робити? Які основні критерії повинні бути при відборі кандидатур поліцейських? Яку заробітну плату, на ваш погляд, вони мають отримувати?

У коментарях до цього тексту ви можете лишати свої думки з цього приводу. Нецензурну лексику та образливі слова видалятиме модератор сайту.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • igor golovko

    Можливо ви праві але з моєї точки зору у нас завжди можуть появитись другі Янукович з Захарченком. І яка тоді гарантія що по вертикалі вниз не будуть віддаватись злочинні накази? А позаяк начальники місцевої поліції призначені наверху  а не вибрані  населенням то все може повернутись " на круги своя". Щодо місцевого бюджету то в звязку з децентралізацією і бюджети мають змінитись то чому б не фінансувати поліцію з усіма витікаючими наслідками. Я як і всі працюю і плачу податки щоб дійсно поліція працювала саме правоохоронцями а не в деякі періоди головорізами влади. Адже в нас як буває - віддаються певні накази( неписьмово) їх виконують і потім кінців не виведеш як зараз і є. А мало хто з місцевих начальників поліції  зможе відмовитись виконувати такі накази бо вони таки призначені міністром і йому підзвітні і в любий момент можуть бути звільнені за будь яким приводом. Так що нічого не змінилось в системі а система по моєму неправильна.
  • Анонім

    Люди, в вас все в порядку з головою? 8 тис то велика зарплата??? Якщо хтось хоче "горбатитись" за копійки,то ніхто йому не мішає. Але якщо ми хочемо жити в нормальній країні, в спокійному місті, бачити врівноважених патрульних,які вміють з достоїнством спілкуватися,не принижуючи нікого, а не хамовитих биків, то маємо розуміти що це коштує значно більших грошей. І підтягувати всі зарплати до вищого рівня.а не кричати ,що забагато ,бо хтось там неспроможний заробити. Спочатку поліція .потім медики вчителі.І солдати мають мати краще забезпечення. Але щирі українці готові всіх тягнути донизу.Тай взагалі чим більше в місті людей . які достойно заробляють тим краще. ДЛЯ ВСІХ. Бо вони ці ж гроші потратять в нашому місті. А позиція " зарплата як для тернополя" просто дратує. Чим Тернопіль гірший за Харків чи припустимо Хмельницький.В нас що,дешевший хліб,чи ми дешевше платимо за залізничний квиток чи електрику. Чи вам дадуть знижку коли ви відпочиваєте в Карпатах чи Єгипті. бо ви з Тернополя. Скільки вже можна ставити себе нижче всіх, Будьте трохи гонорові . ніхто нас не буде поважати,як ми самі себе не будем поважати.

    igor golovko reply Анонім

    Скільки людей стільки й думок. А хто скаже мені що помінялось крім назви - ну зрозуміло великі зарплати чесні хлопці-дівчата але про дещо ми забули. Бувша міліція була підпорядкована міністру МВС(ну там по щаблях) а кому підпорядковуються ці? Здається як було так і залишилось і згодом можлива ситуація коли вони ж по вказівці зверху будуть такими же " мєнтами"  що і бувші. Адже пан Аваков не вічний на посаді і може прийти на його місце зі зміною влади другий Захарченко. Чомусь імпонує система США. Поліція міста типу Одеси чи Тернополя таки якось через виборного шерифа підзвітна громаді а загально обласними (штатовими) злочинами займається ФБР чи у нашому випадку могла би займатись і призначена зверху спеціальна служба від держави. Можливо я неправий тоді хотілось би почути інші адекватні думки. І ще щодо зарплат поліції - ну не вина місцевих людей що аж 8 тс. видається великою зарплатою. Цією проблемою врешті решт мала б набагато більше перейматись місцева влада. Адже як не крути а Тернопільщина як займала останнє місце по Украні по заробітній платі завжди так і зараз займає.

    Олег reply igor golovko

    Система поліції США для Тернополя не підійде. Тому що там поліція фінансується з місцевого бюджету громади, а якщо той бюджет мізерний то й поліції як такої не має. До речі в деяких містах США так і є, поліції немає а злочинність процвітає. Правоохоронні органи на мою думку мають бути централізовані як і вони є. Рівняти нашу систему на США я думаю не варто, тому що ми унітарна держава а не федерація, і не така в нас велика територіально країна і також населення менше.
  • Анонім

    Потрібна, однозначно, але все питання в якості. Якщо вулиці будуть безпечними, то хіба це погано? Проблема тільки в тому, чи буде ця поліція там де потрібно і коли потрібно. А зарплата може і висока для нашого міста, підкреслюю для нашого міста, але теоретично люди будуть ризикувати здоров"ям і життям.
  • Іра

    Потрібна, БО ЦІ МАЖОРИ НА ДОРОГАХ , ЯКІ НЕ УСТУПАЮТЬ ДОРОГУ ШВИДКІЙ, ВЖЕ ДІСТАЛИ !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up