Партнер рубрики Події

Міські камери «сліпнуть» рідко

Міські камери «сліпнуть» рідко
Веб-камери, які розставлені по всьому місту і навіть за його межами іноді не працюють, поскаржилась в редакцію читачка. Бувало й таке, переконує дівчина, що камери припиняють спостереження там де аварія чи якісь масові протести.

Можливо це співпадіння, припускає тернополянка, а можливо й "ручне" втручання. За роз'ясненнями звернулись до керівника комунального підприємства "Тернопіль Інтеравіа", яке власне й опікується камерами та ресурсом http://webcam.te.ua.
- Проблеми у роботі камер Централізованої системи відео-спостереження – велика рідкість. Водночас при такій кількості камери, яка перебуває у нашому обслуговуванню, окремі з них потребують час від часу обслуговування, ремонту, заміни. Крім того, камери не мають індивідуального електропостачання і під'єднанні до загальної мережі, - пояснює директор КП Іван Сороколіт. - А від проблем з мережею, нажаль, ніхто не застрахований. Але й такі випадки бувають рідко. Якби ваша читач назвала конкретні дати і час в які та чи інша камера вимикалась під час якихось подій в місті, я б міг детально заперечити, бо таких зумисних вимкнень не було.
Також чоловік розповів, що на ресурсі є електронна адреса та skype на які можна оперативно повідомити про відключення тієї чи іншої камери.
- Крім того під трансляцією з кожної камери є можливість залишати відгуки та коментарі, - говорить пан Іван. - Вони одразу листом надходять і працівникам. На всі звернення відповідаємо, пояснюємо та реагуємо. Я не стверджую, що наша мережа ідеальна. Ми працюємо в межах вузьких бюджетів, а тому прикладаємо зусилля аби досягти оптимального співвідношення "ціна-якість". Можливо в перспективі ми і матимемо такі мережі як в Європі. Приміром у польському місті Ниса є мережа з 12 камер та окремим диспетчерським пунктом. Кожна камера має власне електропостачання, ручний режим керування на 180 градусів, можливість призумлювати без втрати якості. Але вартість тієї системи – понад 15 мільйонів гривень.
Наразі в підпорядкування "Тернопіль Інтеравіа" понад 200 камер.
- Частина з них публічна, - каже Іван Сороколіт. - Інші – камери навчальних закладів, чи приміром, комерційних замовників, котрі не дають згоди публічного доступу до них. Також ми розширюємось географічно. Приміром після звернення місцевої влади Гусятина, там теж з’явились камери. Поки їх шість. Трансляція й запис відбувається як на загальний сайт «вебкам» так і на локальне обладнання й диспетчерський пункт. До речі, напевне вам буде цікавий і той факт, що 3-4 рази в тиждень ми надаємо фрагменти записів правоохоронцям для розслудувань злочинів та ДТП.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up