Партнер рубрики Події

На Тернопільському ставі – знову браконьєрські сітки

На Тернопільському ставі – знову браконьєрські сітки
На Тернопільському ставі знову виявили браконьєрські сітки. Розставили їх на водоймі, як переконані рибінспектори, «фахівці».


На таку знахідку натрапив навпроти станції рятувальників та «Буревісника» рибалка. Чоловік повідомив громадських активістів, а ті уже – рибінспекцію.  Тож за 15 хвилин  інспектори уже були на місці.

- Дивує, що після ситуації із знищенням величезних товстолобів, про неабиякий розголос цієї ситуації та попередженням – спіймаємо, буде відповідати, люди і далі ставлять сітки, -  каже начальник відділу охорони водних біоресурсів «Тернопільрибоохорони» Андрій Об’єщик. – І що цікаво, це робота «фахівців». Оскільки далеко не кожна людина  володіє рельєфними даними і орієнтується, де і як «правильно» розставляти сітки.  Тож, судячи із розташування сіток, йдеться про промислове браконьєрство. 


Цікавим є той момент, додає пан Об’єщик, що за  тим, як знімають сітки, спостерігала людина із «Буревісника». Чоловік, за інформацією інспектора та рибалки, поводився дивно. Тож, схоже, сітки належали йому.

- То виглядав, то ховався, переміщався перебіжками, - додає пан Об’єщик. –  Ми  спілкувались із керівником рятувальником, оскільки часто рибалки розповідають про  те, що до браконьєрства причетні рятувальники. Вони запевняють, що того дня  їхніх людей там не було. Тож, імовірно,  до цього  причетна  саме та людина, що спостерігала за діями інспектора. 

Після зняття сіток, браконьєрське знаряддя знищили. Риби там ще не було. Утім, переконані у «Тернопільрибохоронні», це далеко не є вирішенням  проблеми браконьєрства на Тернопільському ставі.

- Влітку сітки ставлять попри береги – саме там  у цю пору року можна спіймати найбільшу рибу, а взимку –  у найбільш рибних та віддалених місцях, - додає пан Об’єщик. – Уже неодноразово виявляли сітки поблизу території, що належить водоканалу, поблизу станції рятувальників і т. д.  Будемо звертатись і надалі до міськради, аби влада, так як став  належить до комунальної власності, освітила ту територію. Тоді боротись з браконьєрством буде простіше. Оскільки за тим, що  робиться на ставі, можна буде спостерігати навіть із звичайного бінокля.  

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up