Партнер рубрики Події

«Прокуратура закриває очі на порушення »

«Прокуратура закриває очі на порушення »
Віталій Сороколіт вважає, що прокуратура закриває очі на те, що справа проти нього була сфальсифікована
Прокуратура області не сприймає заяв про фальсифікацію доказів і кримінальних проваджень, і не хоче розслідувати справи про тих, завдяки кому справи і фальсифікуються. А тим, хто звинувачує правоохоронні органи у цьому, радить звертатись до суду.


До такого висновку дійшли сьогодні підприємці Тернополя та області, громадські активісти, що прийшли о 10.00 на  прийом до виконувача обов’язків прокурора області Олега Галицького.   Однією із ключових справ, через яку   громадськість відвідала  прокуратуру, стала справа підприємця Віталія Сороколіта. 



- Мета нинішнього візиту – щоби громадськість заявила, що вона не згідна з приховуванням злочинів, які розслідує прокуратура, - каже пан Віталій. – Адже прокуратура доводить кожного бізнесмена у рамки злочинця,  для того, щоби вирішувати усі питання тільки по домовленості з метою хабарів. Зараз ситуація така – історія моя тягнеться ще з 2008 року, коли я відмовився давати хабар. Ті , хто фальсифікували справу з метою отримання хабара, а потім ще  й з метою приховування своїх злочинів, вони вже настільки наплодили фальсифікату, що це все задокументовано. Третій рік іде розслідування і є уже всі докази для того, щоби вказати на фальсифікацію справи проти мене.

Але прокуратура натомість закрила кримінальне провадження. У згадуваному  підприємцем провадженні були об’єднані 10 проваджень і усі - тепер «оптом» закриті. Відповідно, як наголосив пан Сороколіт, він не збирається миритись з тим, що прокуратура закриває очі на порушення і за допомогою сфальсифікованої справи  тягне його до суду.

-Я у суд піду, я вже вісім років ходжу, - каже він. - А відносно  того, щоби просто закрити справу проти тих, хто фальсифікував справу, не провівши  розслідування, ми цього не дозволимо.

Підтримати Віталія Сороколіта  прийшли  і підприємці,  члени громадської спілки «Ради бізнесу Тернопілля». Усі вони переконані, що люди, які закривають провадження, де є очевидні злочини, не повинні працювати у прокуратурі.

- Ми прийшли на прийом до Олега Галицького,  який  по своїх обов’язках мав здійснювати нагляд за проведенням досудового розслідування по кримінальному провадженню, яка зараз закрите, - пояснює пан Віталій. – Відповідно, він повинен дати відповідь, чому закрите провадження.

Утім, таких пояснень  підприємці та громадські активісти отримати не змогли. Розмова з в. о. прокурора області відбулась у стилі переливання з пустого в порожнє, але з традиційним для працівників прокуратури зісиланням на законодавство.

Відео дня


Зокрема, пан Галицький повідомив, що жодних скарг від підприємця з моменту закриття  постанови до нього не надходило.  А також порадив звернутись до суду.

- Я оскаржував  постанову і оскаржую зараз, але я подав скаргу восьмого числа, і з того числа, за вказівкою прокуратури, мою справу спершу  не прийняли в апеляційному суді, - пояснив  пан Віталій. - Я розумію, що все це йшло по колу і справу мали відправити невідомо куди. Тому я подав ще одну скаргу, яку, що дивно, той же самий суд прийняв і зараз справа розглядається. 

Однак уже на три судові засідання, наголосив пан Сороколіт, слідчий не з’являється. Причому,  про суд він був повідомлений.

-У мене  жодних повідомлень про те, що забезпечити участь слідчого, не було, - каже Олег Галицький. - Жодних скарг з моменту закриття від вас також не надходило, це перша ваша заява. Прошу письмово її подати. 

Не дав вичерпної відповіді пан Галицький і на питання інших присутніх у залі щодо інших сфальсифікованих справ та загалом щодо прокурорського безчинства у районах. Мовляв, все це – тільки їхня думка.  Розмова закінчилась тим, що громадські активісти  та підприємці пообіцяли завітати до прокурора знову, але уже не на прийом.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток 20:00 Куди піти, що подивитися у Тернополі 11-12 травня 19:02 Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:00 Євробачення 2024: під яким номером виступатимуть alyona alyona і Jerry Heilу в гранд-фіналі і де дивитися 17:00 На Тернопільщині НАБУ викрило розтрату 8,3 млн грн Держрезерву 16:05 У Тернополі перед похороном захисника в могилі виявили гранати часів Другої світової 15:34 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 15:05 У Тернополі двом матерям-героїням вручили сертифікати на квартиру 14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги: загинув чоловік play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up