Партнер рубрики Події

«Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами

«Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами
  • Напередодні Дня матері у пам’ять про загиблих воїнів висадили квіти. Акцію провели на центральній алеї бульвару Тараса Шевченка.
  • Журналісти «20 хвилин» долучились до заходу та почули кілька історій про наших мужніх воїнів.

На годиннику 11.30, а на центральній алеї бульвару Тараса Шевченка вже розставили десятки ящиків з розсадою квітів. Чорнобривці, канни, алісум – лише частина рослин, яку підготували для висадження.

Відео дня

Ближче до 12.00 почали збиратися жінки. Дехто у чорних хустинках, з портретами синів, чоловіків та братів, які загинули на фронті. Також на акцію залучили і діток воїнів.

Працівники комунального підприємства заздалегідь умовно розділили квітник на клумби та позначили, які саме висаджувати квіти.

Матусі, жінки, сестри, діти захисників працювали злагоджено. Перша команда жінок діставали розсаду зі спецстаканів, друга – передавала на клумбу, а вже третя – саджали у землю та розрівнювали землю навкруги.

Активно долучалися до процесу і діти. Вони благали, щоб бабусі та матусі не починали роботи без їхньої участі. Малеча турботливо забирала розсаду і пересаджувала у землю. Під час процесу одна з дівчат говорила: «Татусь дивиться на мене з неба. Він радіє, що я допомагаю!»

До акції вже вкотре долучається і родина загиблого військовослужбовця Тимофія Антощука. Зі слів дружини Олени Антощук, ці квіти нагадують їй про чоловіка, коли прогулюються разом з п’ятирічним сином Глібом у центрі.

— Тимофій працював за кордоном, але напередодні повномасштабного вторгнення повернувся додому. Він не був добровольцем. Його мобілізували, адже у 2015 році брав участь у захисті України на Східному напрямку, мав відповідну підготовку, — каже пані Олена. — Ми з сином залишалися вдома і постійно на нього чекали. Але у листопаді 2022 року мій чоловік повернувся додому назавжди…Він загинув біля Бахмута.

На момент загибелі Тимофію було 32 роки. Він був заступником командира групи загону спецпризначення, мав військове звання сержанта. Поховали Тимофія Антощука на Алеї героїв на Микулинецькому кладовищі.

Попри особистий біль та тугу, до акції вирішила долучитися і дружина загиблого захисника Ігоря Конотопського. Як раніше повідомляли журналісти «20 хвилин», воїн народився 18 серпня 1963 року у с. Чернелів-Руський (зараз село в Байковецькій сільській громаді Тернопільського району). Майже все життя проживав у Бірках, звідки родом його дружина. У перші дні повномасштабного вторгнення Ігор добровольцем пішов в тероборону.

— Попри проблеми зі здоров’ям, чоловік не міг всидіти вдома. Пішов у військкомат і 26 лютого 2022 року його зарахували у 105-ту бригаду. Далі відправляли на Полтавщину, на Харківщину, а вже потім була Сумщина. Там він і загинув 19 серпня 2022 року, — розповідає дружина Людмила. – Для мого чоловіка та його побратимів Державний Гімн України – не просто слова. Він віддав свою душу та тіло за нашу свободу. Мені та дітям його дуже не вистачає.

Відомо, що на момент загибелі Ігорю Конотопському було 59 років.

Незабаром вони розцвітуть та будуть радувати тернополян та гостей міста впродовж літа.

Читайте також:

Світла пам'ять: Тернопільщина втратила двох героїв Віктора Войчишина та Руслана Жаловського

Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up