Партнер рубрики Події

Тернополян можна нагинати, вони, схоже, не проти

  • Шкула Андріко
Тернополян можна нагинати, вони, схоже, не проти
Зробити певні висновки про громаду можна на основі поведінки невеличкої групи з представників цієї громади. Зараз говорю про тернопіль і забігаючи на перед озвучую свій висновок: тернополян можна нагинати хоч до плінтуса і їм можна на голову вилазити. Реакція спротиву чи самозахисту малоймовірна.
Тепер кажу-пишу звідкіля такі думки. Днями побував в одній з поліклінік міста. Черги – здуріти можна. В одній з таких черг завис на 3 години, але то таке – говорим про інше. Отож під всіма кабінетами мега черги і процес йде мега довго. Помітив двох мажорних чувачків, які ввійшли на коридор поліклініки (кабінет біля якого я сидів поряд з виходом на сходи). Отож зайшли і пройшлись коридором, роззираючись по сторонах. На три секунди зупинились біля одного з кабінетів, подивились, розвернулись і пішли... Вийшли на сходи. Один з них набрав номер і промовив: "Та тут дофіга народу...". Що ще говорив, я не зауважив. Але зрозумів, що далі буде щось цікаве. І воно було. За хвилин 5 прийшла панянка в халаті, яка принесла одному з чувачків ще один медичний халат. Він зняв свою куртку, одяг халат і почув коротку інструкцію: "Йди за мною в кабінет...". І пішов. Вірніше зайшли в кабінет пані лікар і пан "лікар". За п'ять секунд звідти вийшов пацієнт. Як зясувалось його попросили вийти, бо термінова нарада. Мене ситуація дуже вкурвила, перепрошую за сленг. Пішов я до тої черги, а під кабінетом чоловік 20 було серед яких половина мужики середнього віку. Прийшов і кажу: "Бачили, щойно зайшло два лікарі в кабінет? Так от один з них – не лікар. Я бачив, як чоловік прийшов з вулиці, бачив як йому принесли халат і як провели в кабінет. То ж не нормальна ситьуація, що ви сидите, а когось з вулиці отак хитро водять". Люди почали видавати звуки обурення. Але, бачу, сидять далі. Кажу: "Я б радив вам зайти в кабінет і спитати, що це за лікар такий, а потім, коли він не матиме що сказати, взяти за вуха і вивести. Потім вивести лікаря, який приймає і тут пані яка його провела. Або, принаймні приведіть керівництво поліклініки щоб розібралось". Пару людей з черги також сказавли, що то не лікар, бо згадали як тиой чоловік ходив коридором і роздивлявся. І що ви думаєте відбулось? А НІЧОГО. Взагалі. Черга як сиділа, так і залишилась сидіти. Люди прочекали хвилин 20 поки закінчиться "нарада лікарів" і навіть на виході нічого не сказали "дохторам", які вийшли. Я вирішив їх трохи присоромити, коли проходитимуть повз мене (бо ж я сидів в черзі в іншому кінці коридору), але "медики" пішли до сходів в іншому кінці. Коридору. Мій висновок дуже плачевний: з 20 людей під кабінетом всі тернополяни. Вони – представники різних сферо і професій і вони успішно дозволили себе нагнути і жодним чином не відреагували.. тобто розслабились і отримали задоволення. То ж з громадою міста можна робити майже будь-що, що владі фантазія нашепче.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Та це не корупція - провести "свого" без черги. Це банальне хамство, яке прижилося в нас абсолютно ВСЮДИ!!!!!!!!!!!! Від магазину - до адміністрації!!!!
  • Анонім

    Паспортний і Мрео це дійсно зовсім інший "рівень"))

    як і будь яка інша держ. установа,Шодо поліклінік то основна проблема в самій системі і адмін. менеджменті,плюс відсутність альтернативи у вигляді приватних клінік,якшо є приватні стоматологи і т д то чого не дозволити приватні полікоініки де можна піти і спокійно пролікуватися відкривши лікарняне і т д? І коорупцію б зменшило і черги в державні.
  • Анонім

    Людоньки, та ви певно ніколи не були в Паспортному столі і в МРЕО !!!!! Поліклініка - це квіточки після цих організацій!!!! А Податкова?.... Мммм.... Та в нас кругом так!!!
  • Натка

    Так, ту по-дурному зробили. Раніше брали кров і на цукор і  загальний аналіз одна зразу медсестра,  а тепер біжи з одного кабінету в інший. І ще там сітй чергу.  

    В нас все для людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up