Партнер рубрики Події

У прокуратурі Тернополя працюють однією командою

У прокуратурі Тернополя працюють однією командою
1 грудня працівники прокуратури святкують своє професійне свято. Про те, чим займаються у вільний від роботи час та що є "родзинкою" їхньої роботи, цікавилися кореспонденти "20 хвилин" у працівників прокуратури міста Тернополя.

"Хочу, щоб були єдиною командою"
Захоплюються подорожами та вирощуванням квітів, читають фентезі та слухають "важку" музику працівники Тернопільської прокуратури
Прокурор Тернополя Сергій Банах мріє про те, щоб колектив, який він очолює, був перш за все єдиною дружньою командою.
- Люди краще працюють, коли відчувають єдність. У нас молодий колектив, який показав, що вміє працювати ефективно, - каже прокурор міста. - Ми обов'язково матимемо високі показники та високі результати, якщо всі відчують, що ми єдина команда.


Сергій Банах, окрім того, що очолює чималий колектив міської прокуратури, є батьком трьох дітей: старшій донечці Ірині - 12 років, Олегу - 9, наймолодшій Ангелінці незабаром буде 4 роки. Згодом його сім'я поповниться ще одним малюком.
- Для мене неділя та період відпустки - святе. Увесь вільний час я проводжу із дітьми, - розповідає пан Банах. - У мене чудова велика родина. Бачити успіхи моїх дітей, перші їхні перемоги є для мене важливим.
Особливо гордиться прокурор успіхами сина Олега, який професійно займається футболом і навіть брав участь у міжнародному дитячому турнірі. На думку Сергія Банаха, треба власним прикладом "заряджати" дітей на успіх. Він сам є капітаном футбольної команди прокуратури, окрім того, щодня перед роботою одну годину полюбляє плавати у басейні.
- Це дозволяє психологічно розвантажитися, а також допомагає підтримувати хорошу форму, - зізнається співрозмовник. - Робота забирає багато часу, часто по 13 годин в день, а тому потрібно змінювати "офісну" робот із спортом.
Як переконався кореспондент "20 хвилин", колектив міської прокуратури досить молодий і дружний. Незважаючи на те, що доводиться працювати їм чимало позанормово, кожен має свою "формулу" успіху.
- Такий ритм, у якому працюємо ми, не кожен витримає. Тому багато тих, хто приходили, згодом йдуть звідси, - розповідає старший помічник прокурора Андрій Сарахман. - Напевно, саме такий динамічний темп і велика відповідальність зумовили те, що у нашому колективі працюють молоді спеціалісти. Всі розуміють, що тут необхідно проявити неабияку наполегливість та працелюбство.
 Важлива підтримка сім'ї
Як зізналася помічник прокурора Лілія Ломакіна, займатися юриспруденцією доводиться також у вільний від роботи час, а тому важливо, щоб це розуміла сім'я. У її родині немало юристів (мама, чоловік, бабця чоловіка і двоє двоюрідних братів), тому специфіку роботи вони знають і схвалюють.
- Нерідко доводиться брати роботу додому, - розповідає вона, - У нас робочий день о 18.00, як у звичайних державний посадовців, не закінчується. Траплялося, що сиділа на роботі до першої ночі і доробляла справу. Є справи, скарги чи звернення, які потрібно перевірити протягом 24 годин, а інші - до місяця часу. Тут важлива оперативність, точність та уважність.
Зважаючи на приналежність до династії юристів, пані Ломакіна уже в 7-му класі знала, що стане юристом. Уже із 17 років вона працювала в органах прокуратури інспектором і спеціалістом секретаріату, а потім і помічником прокурора Тернополя.
У нашому місті чинять чимало злочинів, які розглядають та виявляють працівники прокуратури.
- Люди зараз більш обізнані, ніж раніше, до того ж, дуже активні у відстоюванні своїх прав, - каже Лілія Ломакіна. - Для прикладу, якщо у районний суд звертаються із скаргами у місяць всього четверо людей, то в нас реєструють від 20 до 30 скарг.
 "Підзаряджає" музика та квіти
У вільний від роботи час працівники прокуратури люблять подорожувати, вирощують квіти, виховують дітей.
- Дуже важливо мати якусь улюблену справу, яка б легко переключала від роботи, - каже пані Ломакіна. - Для мене це догляд за кімнатними рослинками. Їх у мене в квартирі дуже багато, тому часто кажуть, що в мене є свій "зимовий сад". Мені подобаються листяні рослинки. Тому друзі та рідні, які приходять до мене у гості, часто приносять та дарують вазони. Окрім цього, я захоплююся читанням книг, перевагу надаю таким жанрам як фентезі, містика та історичні романи.
А помічника прокурора Ірину Молень "підзаряджає" музика. Вона надає перевагу не легким естрадним, а нетрадиційним і "важким" емоціям. Її улюбленими гуртами є Limp biskit, Rammstein, Linkin park. Вона їх слухає, коли йде на роботу або вдома, щоб зняти напругу. Ще пані Молень удосконалюється в англійській мові, читає книги в оригіналі, гортає англійські словники.
- Робота не заважає моїм захопленням, - каже Ірина Молень, - Намагаюся у вільний від роботи час читати кілька сторінок книги англійською мовою чи послухати улюблений гурт, - каже пані Молень. - Однак найбільше часу я присвячую вихованню 4-річної донечки Жені.
Старший помічник прокурора Андрій Сарахман полюбляє подорожувати. Він любить Карпати як влітку, так і взимку. Тому із сім'єю часто відпочиває саме в горах.
 - На вихідні ми часто збираємось за місто, - розповідає він. - Не треба кудись їхати далеко, щоб відпочити. Для цього достатньо мандрувати Тернопільщиною. Ми з родиною уже об'їздили всі куточки області.
Щодо мрій, то наші герої мріють про власний будинок, затишний та невеликий. Про "унівеститетську" мрію пригадала пані Молень.
- Я мріяла про створення приватного притулку для собак, - каже вона. - Скільки себе пам'ятаю, у моєму домі завжди були собаки різних порід. Я завжди переймалася долею бездомних тварин, намагаючись хоч якось піклуватися про них. Думаю, що я вже тоді виробляла у собі таку здатність як наполегливість, відповідальність та розуміння, які потрібні мені у моїй професії. А мрію про притулок якось у майбутньому треба обов'язково здійснити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Вітаємо!!! )))

    Anonymous reply Anonymous

    Вітаємо! Бажаємо тільки перемог!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    цікаво ,коли би дорогий Банах порушив щось про ти банків ,особливо про ти Надра,який не повертає депозит,(михайлиця В.С )15 квітня вул.

    Anonymous reply Anonymous

    Вітаємо! Бажаємо тільки перемог!!!!!!!!
  • Anonymous

    Я не погоджуюся з попередніми коментами!!!!!!!! Прокурор - це дуже складна професія. Як на мене у нашій країні усе вирішується не на низах!!!!!!
  • Anonymous

    Боротись за показники - ось висновок чому багато люей ті .... прокурори садять безневинно, придираються до будь-чого, лиш би видерти останні гроші, хто немає грошей - сидить в тюрмі, а хто має - гуляє. Ще ні одного багату солідну людину, яка займається протизаконним, і її викрили, не посадили. Ох ті прокурори! Як вони люблять гроші, через які здатні просто так зіпсувати людинні життя. А таких випадків ох як багато...

    Anonymous reply Anonymous

    шановна, якби ви знали, то прокуратура здійснює нагляд за діяльністю органів міліції та інших досудових органів, та проводять державне обвинувачення у судах... читайте закони

    Anonymous reply Anonymous

    Чому ж Ви не об"єднуєтесь для захисту своїх прав ? У Бога - немає інших рук крім Ваших .
  • Anonymous

    боротись за показники , мабуть , цікаво - тільки людей чомусь більше цікавить порядок і результат
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up