Партнер рубрики Події

На передову з автоматом та "розою" тернопільської "Ниви"

На передову з автоматом та "розою" тернопільської "Ниви"
Піти добровольцем у ДУК "Правий сектор" 22-річного тернополянина представника ультрас тернопільсьвої "Ниви" спонукав обов'язок громадянина. На передову хлопець з собою бере не лише автомат та бронижилет, а й "розу" (шарф з атрибутикою клубу - прим. ред.) та стікери з емблемою рідного клубу.

Тернополянин Ігор (прізвище редакції відоме - прим. ред) близько пів року служить у 5-ому окремому батальйоні 3-ї штурмової роти ДУК "Правий Сектор". 24 жовтня хлопець поїхав на тренувальну базу. 
- В першу чершу це мій обов'язок як громадянина захистити суверинітет та цілісність України, - каже хлопець. - Після місяця на тренувальній базі я потрапив у Піски. Тримав оборону. Спогади переважно нехороші. Особливо з 12-16 квітня, коли нас виводили з Пісків, а по наших позиціях працював танк, міномети, гаубиця....Відчуття були двоякі, страшно було, але відходити не хотілось. 

Боєць мав дві ротації, але щоразу, коли повертався додому хотів назад, на свою позицію. 

- Вдома важко, це складно пояснити, - розповідає Ігор. - Морально дуже важко. Тут, вдома, у людей життя інше, турботи інші. Все спокійно якось. Я чесно кажучи і не знав, що мені тут робити. Хотілось назад на передову, бо там я маю конкретне завдання і знаю, що маю захищати рідних і країну від ворога. 

Відео дня

Проте без діла Ігор у Тернополі все таки не сидів. Під час двох ротацій хлопець разом з ультрас тернопільської "Ниви" пробив чотири виїзди за команду (пробивати виїзд -їхати на виїздну гру футбольної команди - прим. ред). 

- Один виїзд в мене був у Дніпродзержинск під час минулої ротації, - розповідає хлопець. - І під час цієї було два. За декілька днів буде третій, після якого я повернусь на базу.

За словама хлопця, у Добровольчому корпусі багато ультрас з різних футбольних клубів. Не зважаючи на те, що колись вони ворогували, зараз стоять пліч-о-пліч на передовій і захищають країну.

-  У корпусі служить багато моїх знайомих з інших фірм (угрупування фанатів - прим. ред.), - каже Ігор. - Ми дружимо, підтримуємо один одного на передовій і не тільки. 



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up