Партнер рубрики Події

Замість літака – канатна дорога: ідея тернополянина (для обговорення)

Замість літака – канатна дорога: ідея тернополянина (для обговорення)
Тернопіль, парк і літак. Фото andriy-yablonsk.ucoz.ua/

Встановити канатну дорогу над парком від місця, де тепер стоїть літак на «Східному» до «Сонячного» пропонує тернополянин, професор та академік Мирослав Остап'юк.

Нагадаємо, що наразі замість літака, який називають аварійним і спадщиною тоталітаризму, хочуть встановити скульптури ангелів. Частина тернополян – іншої думки: вони вважають, що літак потрібно зберегти, бо це "символ парку".

– Ангели, яких нам пропонують зовсім не подібні на Божих слуг. До того ж поряд церква, біля неї фонтани у вигляді хреста, через двісті метрів ще церква, напроти неї костел і так все місто, – розповів Мирослав Остап'юк для читачів «20 хвилин». – Ще у 2012 році, я виступив з пропозицією щодо монтажу, починаючи від того місця де літак, канатної дороги до проспекту Злуки через парк. Мені не заперечили, але дали зрозуміти що немає коштів, треба шукати інвестора тощо. Потім взагалі вирішили не чіпати літак. Так, як в нас завжди ведеться.

Відео дня

Затія звичайно не з дешевих, потрібен інвестор, якого б ця ідея зацікавила, визнає автор ідеї.

– Адже ця канатна дорога стала б найкращим шляхом зі «Східного» масиву на «БАМ», продовжує пан Остап'юк. – Одночасно її можна використовувати як атракціон. Для міста - це фішка, яка буде нас вигідно відрізняти від інших міст західного регіону. Думаю, що цей транспортний засіб окупиться швидко.

Канатна дорога дозволить отримати і задоволення, і вигоду. А що ви думаєте про цю пропозицію?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Piter Savka

    Оооо...!!  ЦЕ б було круто. На ньому можна б було заробити. Варто таке поставити, я ЗА !!
  • Леонид Швед

    фотка  ще  радянська ...  Тепер   з  памятника  збита  меморіальна   плита   в   честь   визволителів  міста   від   фашистських  загарбників   .  Й  канатну  дорогу  запроектували  там  ще  за УРСР  ...  І  тоді  цей  літак    НІКОМУ    не   заважав   ..

    А   тепер   якесь    бидло   вирішило    погріти   свої   кишені   на   кольорових    металах   ..А  лохи   будуть   скакати   ...

     До   речі   ...  А   де   ділась   бронза   с    постамента   Леніну   ??????????????

    Piter Savka reply Леонид Швед

    "До   речі   ...  А   де   ділась   бронза   с    постамента   Леніну   ??????????????"  -   патріоти вкрали
  • Александр Морозов

    ну у Харкові такого типу канатна дорога, але там височінь ландшафту, краса. Людей не те щоб багато там хоча місто в кілька раз більше Терні. Шось би нове придумали, бо ангели, канатна дорога - то все підгледіне. З таким же успіхом статую свободи-копію запропонували б )))) Як на мене літак годиться поки не має по-справжньому цікавої ідеї
  • Ірина Чорна

    Ідея з канатною дорогою гарна. Все ж краще аніж триголове створіння. Але чи дозволить рельєф місцевості? І знову ж таки вартість проекту...

    Piter Savka reply Ірина Чорна

    Яка там вартість ?!  Шнурок, стульчики прикріпити до шнурка і мОтОр і всьо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up