Партнер рубрики Події

У Тернополі фонтани обіцяють зробити до Дня міста

У Тернополі фонтани обіцяють зробити до Дня міста
Старі водограї на бульварі Шевченка уже демонтували за допомогою бульдозера. Їхні уламки вивозять, а натомість обіцяють облаштувати фонтани із замкнутим циклом. Окрім того, головний фонтан матиме форму квітки терену

Реконструкцію фонтанів розпочали на бульв. Шевченка у Тернополі.


Будівельники кажуть, що зливи дуже заважають проводити роботи. Відтак вони зводять спеціальний намет від дощу на місці робіт.


- Урочисте відкриття плануємо зробити до Дня міста, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Ми хочемо зробити там каскад із декількох фонтанів. І в комплексі буде вода, звук і світло. Ми проводили тендер на два мільйони 160 тисяч гривень.

Відео дня
>
Тепер на об’єкті працює бригада з восьми чоловік. Їхній керівник каже, що з понеділка до роботи залучать ще більше будівельників.


- Погодні умови, звичайно, заважають працювати, - розповідає представник підрядника приватного малого підприємства “Нортон” Павло Турчин. - Для того ми зараз облаштуємо накриття. Павільйон робимо для того, щоб ми не були залежними від погодних умов. Термін в який маємо вкластись є дуже малий. Тому кожна хвилина важлива. Але я думаю причин хвилюватись немає. Ми мусимо вкластись у терміни.


Чоловік розповідає, що до початку роботи фонтани були у поганому стані — від радянських часів ніхто нічого не міняв.


- Останнім часом фонтани були неробочі, - розповідає пан Турчин. - Зараз ми впроваджуємо замкнутий цикл води. Встановимо сучасне фільтрувальне обладнання європейських виробників. Пустимо по колу труби з нержавійної сталі, зробимо тут різнокольорову підсвітку. Середину фонтана прикрашатиме квітка терену – символ нашого міста.


Співрозмовник каже, що навколо території, де триває будівництво, встановили спеціальну огорожу.


- Люди тут майже не ходять, бо це дуже небезпечно, - розповідає пан Турчин. - Винятком є бомжі. Але ми за цим стежимо і, якщо хтось проходить тут, одразу кажемо, як краще обійти.


У прес-службі міської ради повідомили, що на бульварі також проведуть роботи з озеленення, висадять різні квіти.


- Можливо, встановлять нові лавочки, адже це центр міста і люди люблять там відпочивати, - розповідає начальник відділу зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації Катерина Калуш.


Тернополянин Михайло Засядьвовк каже, що ходити бульваром ім. Т. Шевченка тепер трохи незручно, але відновлювати фонтани треба обов’язково. Тому з цим потрібно змиритись.


- Добре, що все огородили, - каже чоловік. - Тут гуляє багато дітей. Треба уважно стежити, щоб вони не потрапили на обгороджену територію.


Тернополянину Олександру Яковлєву не подобається вигляд центру міста, адже тепер країна приймає туристів з усього світу.


- Я розумію, що ремонт треба робити обов’язково, - каже співрозмовник, - і швидше зробити цей ремонт ніяк не вийде. Але влада знає, що саме зараз триває “Євро-2012” і до нашого міста можуть завітати туристи з різних куточків світу. Стає трохи неприємно, коли, приходячи у Центр, бачиш будівельників. Я думаю, що можна було трохи почекати з ремонтам і вже по закінченні футбольного чемпіонату завозити сюди будівельну техніку.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Був собі фонтан -грибочок, найстаріший ПРАЦЮЧИЙ фонтан Тернополя... Прийшла свободівська голота - і фонтан почав заважати!!!

    Anonymous reply Anonymous

    А вони - як шолудиві коти - територію мітять. Неважливо, що все, що придумують, страшне, нефункціональне і шкарадне. Головне - що-небудь вліпити. І то посеред міста, бажано...
  • Anonymous

    Не мають куди списати гроші, то взялись за реконструкцію фонтану...Це просто "Дикий Захід"
  • Anonymous

    а прокуратура де? шо журналисти давайте перевику влаштуйте пиво з парку забрали тепер повернить грибок!
  • Anonymous

    за два млн 160 т. грн. можна збудувати цілий аквапарк , а замість квіточки терену -цілу плантацію коноплі чи тисячу гектарів пшениці. скільки вже можна нас тримати за ідіотів?звідки взялась фірма "нортон"?невже нема нащо потратити 2160 000грн???нема ніяких проблем в місті? цікаво також отримати звіт хто дозволив і на яких підставах вкрасти у населення тернополя таку суму грошей на невідомо чиї забаганки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up