В театрі покажуть історію “лузера”

В театрі покажуть історію “лузера”
Політичну комедію Миколи Куліша “Мина Мазайло” представлять тернополянам 29-30 листопада в драмтеатрі. Початок - о 19 год. Вартість квитків – 30-50 грн.

Історію про чиновника, який вирішив зробити кар'єру, змінивши українське прізвище на російське, внаслідок чого в його сім'ї почалися суперечки та сварки, невипадково вирішили поставити на тернопільській сцені саме зараз.

 - “Мина Мазайло” - п'єса завжди актуальна, незалежно від часу, - переконує виконавець головної ролі, народний артист України В'ячеслав Хім'як. -  Адже насилля — це завжди насилля, незважаючи на те, під якими прапорами воно відбувається.

На запитання, чи засуджує актор свого героя, пан Хім'як каже, що тут важко відповісти. 
- Немає чогось тільки доброго, чи тільки злого, тільки світлого і лише темного — так мене вчив мій учитель, - ділиться спогадами пан В'ячеслав. - Хіба можна засуджувати головного героя, людину, яку лише через прізвище не хотіли брати на роботу, не любили інші? У наш час таких називають “лузерами”. Так, це історія “лузера”, який захотів щось змінити в отакий от спосіб.

Відео дня

Незважаючи на серйозність всієї проблеми, яка піднімається в творі, ця п'єса все ж є комедією.
- Театр не моралізує, - розповідає режисер-постановник комедії Олег Мосійчук. - Він зобов'язаний ставити запитання глядачам, чи можна щось змінити? До нашої вистави треба підходити з позиції того, що ми маємо сьогодні. Адже будь-яку проблему можна вирішити, якщо до неї підходити розумно і з посмішкою, а не з сокирою в руках. Історія Мини Мазайла і його сім'ї — яскравий приклад того, що коли є одна родина, в якій не можуть між собою домовитися, обов'язково з'являється третя сила, яка цю родину розбиває. Над цим варто замислитись, зважаючи на події на Сході нашої держави.

Прем'єрні покази п'єси можна буде побачити 29 і 30 листопада, а також 4, 6 та 7 грудня. 

Ірина НЕБЕСНА, 098-950-56-57

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up