На кого і коли полюють на Тернопільщині

На кого і коли полюють на Тернопільщині
Сезон полювання 2014/2015 стартував 9 серпня. Поки що можна стріляти лише у пернату дичину. На парнокопитних та хутрових тварин полювання буде дозволене у листопаді.

На хижих звірів (лисицю та вовка) можна полювати лише три дні у сезоні, однак штатні працівники Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) мають право відстрілювати хижаків весь рік.
Річ у тому, що зараз в області розвелося дуже багато хижаків, зокрема лисиць.

- Основна причина поширення лисиць пов'язана з тим, що лисячі шкурки втратили свою цінність, - пояснює голова Тернопільської міськрайорганізації УТМР Григорій Каліновський. - Тому мисливці на них зараз майже не полюють. Окрім того, лисиці часто бувають хворі на сказ, що теж відбиває бажання на них полювати.

Вовки на Тернопільщині прохідні. Найчастіше вони заходять на територію нашої області, коли бувають суворі зими і їм не вистачає харчів. Уполювати вовка можна у лісах Шумського та Кременецького районів. Туди заходять сіроманці з Волині. Також у нашій області може трапитися карпатський вовк, який заходить у ліси Монастириського, Бучацького та Чортківського районів. На Тернопільщині вовки найбільше полюють на диких кіз.


Упродовж кількох останніх років непогано на Тернопіллі почувається дикий кабан.
- Для кабана важливими є два фактори, - розповідає Григорій Каліновський, - великий лісовий масив та доступ до харчів. Тобто на територіях, де є тільки великий ліс, кабан триматися не буде. Йому потрібні корми. Тому цей звір водиться у лісах, де є доступ до полів із посівами. В області сіють багато кукурудзи, це сприяє поширенню диких свиней. Тепер кабана з кукурудзи не виженеш.
Для того, щоб займатися полюванням, недостатньо мати зареєстровану зброю. Щоб стати мисливцем, потрібно звернутися в державне управління лісового господарства і скласти іспит на знання природоохоронного і тваринного світу. Після здачі екзамену людина отримує посвідчення мисливця.     

Previous Next

Відео дня


86% мисливських угідь області належать товариству мисливців та рибалок. Для полювання у цих угіддях потрібно вступити у товариство. Вступний внесок для рибалок становить 80 грн, членські внески – по 100 грн щороку. Для мисливців і рибалок вступний внесок - 150 грн, членські внески – по 250 грн щороку. Для пільгових категорій вступні і членські внески менші або їх взагалі немає.

Окрім того, потрібно ще придбати відстрільну картку, яку видає користувач мисливських угідь, з вказанням у ній термінів і території полювання. Така картка може бути разова – для одного полювання або сезонна - для полювання в одному районі області, а також сезонна на чотири райони.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Роман

    А на АТО піти постріляти слабо? Слабо побути самому замість дичини, яку ти вбиваєш? Іди краще вбивай загарбника а не беззахисну істоту.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up