Снайпер з Тернопільщини розповів про АТО

Снайпер з Тернопільщини розповів про АТО
На війні головне - пережити перший бій, розповідає наш земляк, який приїхав у відпустку зі служби в зоні АТО Микола Озарук. Він - доброволець спецбатальйону "Донбас". Про те, як воював і що довелося пережити, чоловік розповів під час засідання прес-клубу 19 серпня.

Пан Микола родом з  села Носів Підгаєцького. В зоні АТО служив снайпером. На зустріч з журналістами прийшов з анімуцією – у розвантажувальному жилеті, з кевларовим шоломом та іншим спорядженням. Привітався голосно: "Слава Україні"!

-  Я там з самого початку формування батальйону "Донбас", - розповідає чоловік. - Був як командир відділення, а потім нас перекинули в Артемівськ, де я воював як снайпер. Взяв свою зброю з дому, бо в нас була замалого калібру. А я сам є власником  вогнепальної нарізної зброї, маю всі дозволи. Воювали трохи, бігали, стріляли…

Микола Озарук пережив три бої в Артемівську Донецької області. Перший - 18 липня.

Відео дня

-  Четверо вбитих, двоє з них зникли безвісти, десятеро поранених, - каже чоловік. - Перший бій був важким...

Микола Озарук каже, що сам ледь не загинув у тому бою, проте його врятував шолом.

- В мене влучила куля, шолом злетів з голови і покотився, - каже він. – Мене від удару відкинуло, кров залила лице. Здавалося, що голову відірвало. Але я вижив, потім була гуля на півголови…

На питання, чим він займався у мирному житті, чоловік жартома відповідає: "Я простий хлоп зо села…" А потім додає, що все життя мріяв стати військовим. Тож цікавився цією справою, скуповував зброю та амуніцію, самотужки вправлявся в стрільбі. А коли почалися військові дії на Сході, зібрав це все і поїхав туди воювати."

- До війни я був готовий ще з 2008 року. Я знав, що так буде, - каже він. – До речі, я ще й цікавлюся астрологією та нумерологією. Я все знав наперед. І що Майдан закінчиться плачевно я передбачив теж… 

Боєць з Тернопільщини також додає, що на війні в АТО усім бракує досвіду, навіть офіцерам та генералам.

- Військо - ненавчене, - каже він. – Всі вчаться на своїх помилках. 

Коментарі (4)
  • Александр Химчик

    Понты дл приезжих! Что нельзя было просто в одежде прийти у нас был такой весь такой ,а на самом деле понты
  • you

    Гідні снайпери не будуть розказувати про подробиці бою і ран (Мене від удару відкинуло, кров залила лице. Здавалося, що голову відірвало. Але я вижив, потім була гуля на півголови…). Як пацанчик понтується... Хоча виглядає мужнім!

    Igor reply you

    а вам влучала куля в голову? якщо таке сталось і лишився живим, то ще не з такою радістю будеш розказувати як тобі пощастило.

    А чоловік не професійний військовий, тому може і не знати як мають поводитись "гідні снайпери".

    you reply Igor

    Може й так. Чомусь звиклось, що чоловіки загалом і військові зокрема якось приховують свої травми, не розповідають про те як болить. Це моя особиста думка. Можливо й хибна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up