Партнер рубрики Культура

Цьогоріч Всеукраїнська проща до Зарваниці буде у липні

Цьогоріч Всеукраїнська проща до Зарваниці буде у липні
Зарваниця
Два дні - 18-19 липня - триватиме Всеукраїнська проща до Зарваниці у 2015 році. Її присвятили 150-річчю від народження митрополита Андрея Шептицького.

Очікувано, що на прощі буде глава УГКЦ Патріарх Святослав.

- Детальна програма прощі ще не опрацьована, про неї можна буде говорити приблизно через місяць. Але відомо, що із тих, з ким митрополит Василій зустрівся під час візиту до Італії, запрошення прийняли єпископ міста Казерта, що між Римом і Неаполем, а також генеральний вікарій (заступник - прим. ред.) патріарха Венеції, - розповідає отець Віталій Козак.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Shynkevich Inna

    Хочу піти цього року, хто ходив, підкажіть що треба з собою брати?

    Анонім reply Shynkevich Inna

    То залежить, як ви хочете йти. Якщо будете йти колоною з катедрою чи з іншою церквою - я ходила минулого року з катедрою, то вони йдуть два дні - виходять в пт о 7 і в суботу по обіді вже були на місці - то вам треба вервицю і молитовник, спальник (ночівля в Струсові в сиротинці), дощовик, карімат, вологі серветки і т.п., зручне взуття зо 2 пари - дуже натираються ноги, шкарпетки, панамку чи хусточку на голову, зручний змінний одяг, якусь теплішу річ, бо вночі прохолодно, але залежить де ви будете вночі... ваш багаж перевезуть, ви маєте до нього доступ лише в Струсові і вже в Зарваниці. Беріть якийсь тормозок, воду для пиття... коли йдете колоною, то по селах є привали і мешканці сіл, дай їм, Боже, здоров"я, частують паломників. Беріть якусь мінімальну аптечку (пластирі, бинт..), хоча з колоною їде ще "швидка".

       Якщо йдете один день, я так ходила раніше, то ми виходили о 5 в суботу і десь на 7-8 вечора приходили, але це більше втомливо.. свій багаж несете самі. Також беріть щось перекусити по дорозі.. Загалом, берете таке як в похід. Ніби все.. в основному))

    Shynkevich Inna reply Анонім

    Дякую!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток 20:00 Куди піти, що подивитися у Тернополі 11-12 травня 19:02 Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:00 Євробачення 2024: під яким номером виступатимуть alyona alyona і Jerry Heilу в гранд-фіналі і де дивитися 17:00 На Тернопільщині НАБУ викрило розтрату 8,3 млн грн Держрезерву 16:05 У Тернополі перед похороном захисника в могилі виявили гранати часів Другої світової 15:34 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 15:05 У Тернополі двом матерям-героїням вручили сертифікати на квартиру 14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги: загинув чоловік play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up