Як школяр із Тернопільщини набрав максимальну кількість балів на ЗНО

Як школяр із Тернопільщини набрав максимальну кількість балів на ЗНО
Аж 599,5 балів з трьох предметів набрав випускник Чортківської школи Віктор Міщанчук. Цьому він завдячує вчителям, які дали йому солідну базу знань
Аж 599,5 балів з трьох предметів набрав випускник Чортківської школи Віктор Міщанчук. Цьому він завдячує вчителям, які дали йому солідну базу знань. До оцінювання з української мови та хімії хлопець готувався протягом року, а до біології – чотири.

17-річний Віктор Міщанчук, випускник Чортківської загальноосвітньої школи №2, набрав найбільше балів в області в рамках цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання (далі – ЗНО – прим. авт.).

Із біології та хімії він отримав максимальні 200 балів. А от з української мови до граничної позначки йому не вистачило тільки 0,5 бала. Його результат – 199,5. Такі високі показники допоможуть жителю Чорткова зробити серйозний крок до здійснення його заповітної мрії – стати лікарем. Наразі хлопець відпочиває та готується до навчання у виші. Про те, як йому вдалося добитися бездоганних результатів у ЗНО, та що цьому сприяло – детальніше в інтерв'ю "RIA плюс".

- Вікторе, зізнайся, очікував на такий приголомшливий результат?

Відео дня

- Трохи хвилювався. Але стосовно того, що наберу високі бали з хімії та біології, був упевнений. А от щодо української мови, то були невеликі сумніви. Адже це не мій улюблений предмет.

- Скільки часу готувався до здачі ЗНО?

- Знання з хімії та української мови поглиблював протягом року. А от біологію ґрунтовно вивчав з восьмого класу. Щороку брав участь в олімпіадах з цієї дисципліни. Цього та минулого року навіть займав перше місце в Україні. Узагалі я дуже люблю природничі науки, відчуваю, що це – моє.

- А про що ти мрієш?

- Хочу стати лікарем, бути гарним спеціалістом у своїй сфері діяльності. Якось мій молодший брат Максим дуже захворів. Тоді ми з батьками зіткнулися з гнилою медичною системою, яка нині є в нашій країні. Абсурдність дій деяких лікарів, як я переконався, помітна навіть неозброєним оком. Мені дуже хотілося чимось допомогти своєму братові, хоча реально я не міг нічого змінити. Тоді я вирішив, що обов’язково стану лікарем, аби допомагати людям.

- А в родині є медики?

- Ні, хіба що хтось із далекої родини. Мама працює вихователем у дитячому садку, тато – на заводі.

- Яким саме лікар хочеш статитерапевтом хірургом, педіатром тощо?

- Наразі ще не визначився зі спеціалізацією. Час покаже. Хоча поки що думаю над тим, аби стати анестезіологом-реаніматологом.

- Крові не боїшся? Першу медичну допомогу вмієш надавати?

- Ні, крові не боюся (посміхається – прим. авт.). Надавати першу медичну інколи доводиться – комусь із рідних перев'язку зробити чи укол.

- А інєкції хто навчив робити?

- Сам якось. Бачив, як у лікарні роблять, спробував – нічого складного.

- До ЗНО готувався сам чи з репетитором?

- Високими балами із ЗНО завдячую, перш за все, вчителям. У нас в школі – потужна навчальна база. Багато учнів здали оцінювання успішно.

З української мови та хімії мені допомагали готуватися репетитори. Заняття проходили раз на тиждень. Їхня основна ціль – систематизація набутих за шкільні роки знань. Таким чином, у моїй голові знання ніби "розклалися" по поличках.

- Де здавав тести? Які відчуття були зранку? Може, бачив перед цим віщий сон?

- Українську мову та біологію здавав у Чорткові, а хімію – у Тернополі.

Увечері перед здачею ЗНО ліг раніше спати, щоб зранку почуватися бадьорим. Прокинувшись, помолився і пішов здавати тести. Морально мене дуже підтримували батьки і братик Максимко, якому тільки-но виповнилося три з половиною рочки.

- Коли роздали завдання одразу приступив до виконання чи спочатку зібрався із думками? Може, боявся відкривати конверт?

- Спочатку я переглянув завдання та спробував зосередитися. На пробному тестуванні вже орієнтовно розрахував, скільки часу потрібно на те, аби впоратися зі всіма завданнями.

- Відведеного часу вистачило?

- Так. Коли здавав тестування з хімії та біології, то до кінця проведення оцінювання залишилася ще година. Українську мову теж здав на 20 хвилин раніше.

- Наскільки важкими були завдання?

- З хімії тест був доволі простим. Завдання з біології були зорієнтовані більше на логічне мислення. На багато запитань можна було дати двозначну відповідь. Зробити правильний вибір допомагало логічне мислення. Завдання з української мови реально було виконати на максимальний бал.

- За українську мову, напевне, хвилювався найбільше?

- Чесно кажучи, сумнівався, що впораюся на 100% з усіма завданням. Треба було написати твір. Тема: "Роль маленької людини в суспільстві". Нині це питання як ніколи актуальне. Хвилювався, щоб не було помилок, і щоб мій виклад теми сподобався екзаменаторам. Зрештою, результатом 199,5 цілком задоволений.

- У який навчальний заклад вирішив подавати документи?

- У тернопільський медичний університет ім. Горбачевського. Уже подав документи.

- Маючи такий високий рейтинг, можливо, думав піти навчатися в інший виш, у Київ, приміром?

- Навіщо в інших дітей забирати бюджетне місце, якщо я твердо вирішив, що хочу вчитися в Тернополі?! По-перше, це рідне місто, недалеко від дому, гарне ставлення.

Тим паче, як на мене, не має особливого значення, де вчитися. Адже 80% - це все одно самоосвіта. Практичні знання медики здобувають вже в інтернатурі. Може, тоді і спробую здобувати освіту в іншому закладі.

- На твою думку, чи реально здати ЗНО без підготовки з репетитором? І що важливішемати удачу чи наполегливо гризти граніт науки?

- Якщо ґрунтовно вчити конкретну дисципліну, то досягти високих показників досить реально. Але тут важлива систематичність. А не так, що в останній тиждень перед здачею ЗНО сідаєш за книги, щоб підготуватися.

- Як проводиш вільний час? Чи є якісь хобі?

- Граю на гітарі – друг навчив. А ще ми всією родиною любимо відвідувати цікаві місця в Україні.

- Де був останнім часом?

- Мені сподобалося село Свірж та Жовква Львівської області. Там доволі цікава архітектура та мальовничі пейзажі – усе, що потрібно для насиченого та незабутнього відпочинку. Також до вподоби Мукачево з усіма його принадами.

- А за кордоном десь був?

- Так, у Польщі та Росії. Хотілось би, звичайно, відвідати більше країн.

- До початку навчань, тепер уже в університеті, залишився місяць. Можливо, їдеш кудись на відпочинок?

- Нещодавно повернувся з літнього табору, який розташований на Рівненщині. Найближчим часом збираюсь із батьками поїхати на відпочинок на Дністер.

- Скажи чесно, прізвисько в школі мав? Часто однокласники називають ботаніками учнів, котрі сумлінно вчаться.

- У мене, певне, особливі однокласники. Ніяких протиріч між нами стосовно цього приводу не виникало.

 

ДОСЬЄ

Віктор МІЗАНЧУК

Народився 15 червня 1997 року в Чорткові

Улюблена музика: християнська.

Улюблені фільми: в залежності від настрою.

Книги, які подобаються: Біблія, творчість Анатолія Дімарова.

Заповітна мрія: стати гарним лікарем.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег

    Моя племінниця набрала 200 з української мови і 199 з історії України. Здавала тільки два предмети тому що там де поступала більше не вимагалось. Ніяких репетиторів не наймала, вчила все самостійно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up