Тернопільська "Нива" їде в Черкаси

У суботу розпочинається новий футбольний сезон серед команд другої української ліги у групі А. Єдина професійна команда Тернопілля – "Нива" перший матч проведе на виїзді у Черкасах, де зійдеться у боротьбі проти новачка ліги – "Славутича"

Першим суперником тернопільської "Ниви" у новому сезоні буде новачок професійного футболу.  2011 рік у житті тернопільської "Ниви" став ледь не фатальним. Цього року команда як ніколи була близька до зникнення із футбольної мапи України. Атестацію тернопільський колектив отримав практично в лічені години до остаточного рішення ПФЛ, щодо складу учасників. Через це "Нива" не мала змоги прийняти участь у Кубку України, де нашим суперником повинна була стати чернігівська "Десна".
Все ж спільними зусиллями команду було врятовано і тепер вона ставить перед собою лише високі завдання на наступний сезон. Команда, яка ще кілька тижнів тому балансувала на грані зникнення буде боротися за вихід у першу лігу. І варто сказати всі підстави для цього є.


"Новий-старий" тренер


Перш за все стало відомим ім’я нового головного тренера тернопільської "Ниви", яким став добре відомий вболівальникам бережанський спеціаліст – Петро Червін, який кілька сезонів тому вже очолював головну команду області. Його помічниками стануть тренери Ігор Біскуп та відомий у минулому голкіпер львівських "Карпат" Богдан Стронцицький. Також очікується, що у тренерському штабі буде працювати колишній гравець "Ниви" – Любомир Вовчук, який останнім часом працював у структурі львівських "Карпат".
До матчу у Черкасах команда під керівництвом Перта Червіна готується у Бережанах. Там проводяться "оглядини" нових гравців, які можуть підсилити склад "Ниви".
Спарингів з іншими суперниками команда не проводить, а лише обмежується двох сторонками між собою.

Відео дня
>
Дебютна зустріч


Перший матч у регулярному чемпіонаті наврядчи зможе на сто відсотків задовольнити вболівальників команди, адже поки ведеться селекційна робота на особливі результати спочатку очікувати не варто. Безумовно гра проти новачка другої ліги буде важко.
За свою історію "Нива" та "Славутич" не зустрічалися на футбольному полі жодного разу, адже це буде дебютний сезон для черкащан у професійному футболі. До цього часу у Черкасах була команда "Дніпро", але кілька років тому колектив припинив своє існування. І от цього року до Черкас повернувся великий футбол. Із "Дніпром" тернопільська команда провела дві зустрічі. Відбулося це у тріумфальному для нас сезоні 2008-2009, за підсумками якого "Нива" здобула путівку у першу лігу.
Перший матч того сезону пройшов у Тернополі. Проте на полі сильнішого не було – нічия 0:0. А от у Черкасах сильнішими були наші земляки, які перемогли "Дніпро" із рахунком 1:0.


Варто очікувати сюрпризів


Цього разу тернопільському клубу доведеться змагатися вже проти нового суперника, який може принести чимало сюрпризів. Черкащани вже провели перший офіційний матч у новому сезоні. "Славутич", на відміну від "Ниви" взяв участь у першому попередньому етапі розіграшу Кубку України. Суперником підопічних Олександра Кирилюка був ще один новачок другої ліги – "Мир" із Горностаївки. Перемогу у протистояння здобули наші майбутні суперники. "Славутич" переміг своїх опонентів із мінімальним рахунком 1:0 і у наступному раунді зустрінеться з свердловським "Шахтарем".
Загалом черкаський колектив складається із молодих та амбітних футболістів. Є у команді багато вихованців місцевого футболу. Тож цілком ймовірно, що у першому матчі сезону "Славутич" дасть справжній бій тернопільській "Ниві". Тим паче, що на нову команду у Черкасах прийде подивитися чимало вболівальників, які будуть палко підтримувати своїх.
Для нашої команди ця гра стане своєрідним спарингом, адже поки у "Ниви" немає зіграності. Проте дивлячись на амбіції цьогорічної команди варто сподіватися на позитивний результат у Черкасах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up